25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportBoc: Vom vedea care va fi colaborarea cu Ungureanu după locale, e...

Boc: Vom vedea care va fi colaborarea cu Ungureanu după locale, e un bun câştigat

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că aspectele concrete ale colaborării cu Mihai Răzvan Ungureanu vor fi clarificate după alegerile locale, precizând că nu ştie care sunt planurile acestuia, însă crede că “mai are multe de spus în politica românească”, potrivit Mediafax.

Întrebat cum vede anunţul lui Ungureanu cu privire la înfiinţarea unui ONG care să coaguleze zona de centru-dreapta, liderul PDL a răspuns: “Acum suntem în plină competiţie electorală cu adversarii politici, urmează după locale…”.

Întrebat ce şanse îi acordă lui Ungureanu prin înfiinţarea unei organizaţii neguvernamentale, fostul premier a spus: “Nu mă pot pronunţa, pentru că nu ştiu exact ce are în minte domnia sa. Pot să afirm cu convingere că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă o şansă pentru dreapta românească şi mai are multe de spus în politica românească”.

Cu toate acestea, preşedintele PDL consideră că fostul premier este “un bun câştigat” pentru zona de dreapta. “Are perspective, are viitor, nu ştiu exact forma în care (va continua cariera politică, n.r.) – n-am mai discutat în ultima vreme fiind prins în campania pentru locale. Este un bun câştigat pentru dreapta românească, pentru tot ceea ce reprezintă această soluţie de centru dreapta în România”, a mai explicat liderul PDL.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

“Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a apreciat totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

“Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie”, a explicat Ugureanu.

Întrebat ce înseamnă această inţiativă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: “Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid”.

Cele mai citite

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă