11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBoc: Vom aloca bani pentru sinistraţi la rectificarea bugetară

Boc: Vom aloca bani pentru sinistraţi la rectificarea bugetară

Premier Emil Boc prezidează, sâmbătă, la Galaţi, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, declarând în deschidere că principala preocupare a autorităţilor centrale o reprezintă salvarea vieţii oamenilor din zonele inundate şi asigurarea adăpostului şi hranei pentru cei care au fost deja evacuaţi din zonele sinistrate, transmite NewsIn.

De asemenea, premierul a spus că a cerut prefecţilor să-i comunice un necesar al locuinţelor modulare, adăugând că, în prezent, sunt disponibile peste 700 de asemenea unităţi.

Emil Boc este însoţit la Galaţi de secretarii de stat din MAI, Mihai Capră şi Liviu Grădinaru, şi de liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader.

Pe lângă şefii instituţiilor deconcentrate din Galaţi, la şedinţă participă şi prefecţii judeţelor Tulcea şi Brăila, precum şi Ionel Borş, country manager pentru România al ArcelorMittal.

Boc a mai anunţat că la rectificarea bugetară din iulie Guvernul va aloca bani pentru sinistraţi, iar sumele vor avea ca destinaţie fie construcţia de noi locuinţe, fie sub “alte forme”, astfel încât până la iarnă niciun sinistrat să nu rămână fără adăpost. Şeful Guvernului a amintit că duminică şi luni este în vigoare codul galben de precipitaţii în 16 judeţe şi le-a cerut prefecţilor o mobilizare exemplară.

Nu în ultimul rând, primul-ministru a precizat că Executivul pregăteşte cererea de ajutor către Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene şi pentru aceasta realizează o evaluare riguroasă a pagubelor provocate de inundaţii, în scopul fundamentării cererii. “După cum ştiţi, Fondul acordă sprijin doar dacă pagubele depăşesc 0,6% din PIB”, a spus Boc, adăugând că banii de la UE ar fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii în zonele afectate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă