13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBoc: Reorganizarea administrativ-teritorială,necesară pentru a atrage bani europeni

Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială,necesară pentru a atrage bani europeni

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că în cazul în care nu se realizează reforma în domeniul administrativ-teritorial, România îşi diminuează şansele de a mai accesa fonduri europene, potrivit Agerpres.

“Dacă nu facem această reformă a organizării administraţiei publice, România îşi diminuează şansele serios ca din 2013 să mai aducă bani europeni, pentru că în Europa banii se dau pentru absorbţia fondurilor pe componenta administrativă pe structuri apropiate de cele regionale, adică astăzi ceea ce avem nu funcţionează pe interes naţional”, a spus liderul PDL.

El a subliniat că actuala lege privind reorganizarea administrativ-teritorială este veche, fiind adoptată în 1968, motiv pentru care nu mai corespunde nevoilor.

“Numai România şi Bulgaria mai au, din punct de vedere administrativ, structuri de sorginte comunistă şi care nu mai fac faţă noilor provocări europene”, a arătat premierul.

Boc a precizat că reorganizarea administrativ-teritorială propusă vizează atragerea mai bună a fondurilor europene.

Actualele judeţe nu fac faţă provocărilor din Europa secolului actual pentru a aduce bani europeni. Un drum începe aici continuă în judeţul celălalt, iar dacă nu există o coerenţă regională pentru ca aceste lucrări să se facă cap-coadă se pierd bani publici”, a spus premierul.

El nu a precizat în câte unităţi administrativ-teritoriale va fi reorganizată România şi nici data până la care acest proiect de lege ar trebui să fie adoptat, arătând aceste date vor fi făcute publice după discuţiile din Coaliţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă