13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportBoc despre starea de sănătate a tatălui său: Nu ne aşteptăm la...

Boc despre starea de sănătate a tatălui său: Nu ne aşteptăm la minuni, ci la progrese mărunte

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, după ce şi-a vizitat tatăl la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj, că nu se aşteaptă la minuni în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acestuia, ci la “progrese mărunte”.

Premierul Emil Boc a ieşit de la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca în jurul orei 23.00, împreună cu soţia sa, cei doi stând la spital aproximativ patru ore, relatează Mediafax.

La ieşirea din spital, Emil Boc a spus că starea tatălui său este stabilă şi că speră în progrese mici.

“Situaţia este relativ stabilă. Cu speranţă şi cu ajutorul lui Dumnezeu şi al medicilor sperăm să putem să facem progrese. Nu ne aşteptăm la minuni, ci la progrese mărunte. Jumătate din vindecare ţine de psihic şi cealaltă ţine de medici”, a declarat premierul.

Directorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, Sanda Patrichi, a spus, la rândul său, că starea de sănătate a pacientului este ameliorată.

“Este bine. Este stabil. La trei zile, de miercuri şi până acum, putem spune că a evoluat spre bine, la o patologie de o asemenea gravitate şi la vârsta dânsului. Sunt cazuri care merg în luni de zile spre bine şi sunt cazuri care merg într-o săptămână. Familia este, din punctul nostru de vedere, extrem de suportivă, în sensul că îl ajută la tot ce are nevoie ca şi îngrijire, dar îl ajută şi la modul de a-l încuraja în permanenţă. Pacientul comunică prin gesturi. Are o deficienţă de comunicare. Premierul îl ajută foarte mult şi toată familia l-a ajutat. Premierul a venit în fiecare zi în vizită şi seniorul este un luptător. Ieri a făcut un gest care m-a impresionat. A dorit ca, la două zile după un accident vascular, să se ridice în picioare ca să arate că vrea şi că poate. Această psihologie este cea care face diferenţa dintre un căştigător pe această boala şi un pacient care se multumeşte să rămână …Sunt şanse de recuperare. Am văzut pacienţi care nu au recuperat 100%, dar au recuperat”, a spus Sanda Patrichi.

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, de marţi, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

În noiembrie, Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament.

Tatăl premierului a mai suferit, anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale.

Cele mai citite

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Europei

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei. Șeful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare din acest an, despre care...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă