32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportBoc: Autostrada Sibiu-Piteşti se poate realiza doar în parteneriat public-privat

Boc: Autostrada Sibiu-Piteşti se poate realiza doar în parteneriat public-privat

Autostrada Bucureşti-Piteşti nu se poate realiza decât în parteneriat public-privat, la fel ca şi tronsonul Comarnic-Braşov, a declarat premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.

Din bani publici niciodată nu vom putea realiza toate investiţiile în România. Să realizăm tot ce avem nevoie, şi spital, şi drum, şi staţie de epurare, şi autostradă, şi hidrocentrală şi depozit de legume sau de produse agricole, nu vom putea doar cu bani publici. Trebuie să facem ce au făcut şi alţii, să utilizez acest mecanism al parteneriatului public-privat. Avem o lege a parteneriatului public-privat, care acum este amendată pentru a putea fi pusă în acord cu ceea ce Uniunea Europeană ne-a cerut şi am discutat în Guvern că acum vom tranşa acest lucru. Deci, cu alte cuvinte, este închisă această discuţie şi putem să mergem mai departe, astfel încât să se deruleze marile proiecte de parteneriat public-privat”, le-a spus premierul oamenilor de afaceri care au participat la întâlnirea de la Piteşti.

Din punctul de vedere al premierului, cele mai importante proiecte care pot fi realizate doar prin parteneriat public-privat sunt cele două autostrăzi Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă