16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBoc a dispus anularea unor angajări la SGG, pentru ocuparea posturilor unei...

Boc a dispus anularea unor angajări la SGG, pentru ocuparea posturilor unei noi direcţii

Premierul Emil Boc a dispus anularea concursurilor pentru angajarea unor consilieri la Unitatea centrală de coordonare a parteneriatului public-privat, structură nou-înfiinţată în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), după ce anunţul privind angajările a fost criticat în presă, potrivit Mediafax.

Concursul urma să fie organizat la 24 ianuarie, pentru ocuparea posturilor de consilier din organigrama Unităţii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat, structură nou-înfiinţată în baza Legii parteneriatului public-privat.

Pentru operaţionalizarea Unităţii, SGG anunţase la începutul anului organizarea unor concursuri de ocupare a 10 posturi de consilier în structura nou-înfiinţată, dar la scurt timp în presă au apărut critici privind noile angajări de la Guvern.

SGG a precizat atunci că, prin dispoziţiile Legii privind parteneriatul public-privat, adoptată ca iniţiativă legislativă parlamentară în septembrie 2010, Unitatea trebuie constituită la nivel de direcţie generală, structură pentru a cărei înfiinţare este necesar un număr de minimum 25 posturi execuţie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat agenţiei MEDIAFAX că acest concurs pentru ocuparea unor posturi de consilier în cadrul Unităţii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat a fost suspendat, iar etapa de concurs din 24 ianuarie a fost anulată, deoarece premierul Emil Boc a cerut, în Guvern, ca înainte de a fi efectuate angajările, să fie transferat personalul care lucreaza în prezent la Unitatea pentru Parteneriat Public-Privat (PPP) din Ministerul de Finante.

Potrivit sursei citate, scopul este de a aduce la SGG specialiştii care lucrează la această unitate la Ministerul Finanţelor, pentru a putea beneficia în continuare de expertiza lor.

“Austeritatea bugetară încă nu ne-a părăsit şi dorim ca numărul de angajări să se reducă pe cât posibil, însă nu trebuie să cădem în cealaltă extremă, anume de a bloca proiecte care s-ar putea realiza cu participarea mediului privat, în parteneriat public-privat, doar pentru că ar putea fi nevoie de câţiva oameni care să lucreze în acest scop. Procedura de angajare prin concurs a fost demarată, fiind o obligaţie ce survine ca urmare a aprobării de către Parlament a Legii privind parteneriatul public-privat şi care impune constituirea Unităţii centrale pentru coordonarea PPP sub supravegherea SGG. După ce vor fi ocupate posturile de către aceşti specialişti care lucrează în Ministerul Finanţelor, concursul va fi reluat şi vom vedea câte posturi vor fi disponibile”, a spus purtătorul de cuvânt.

Unitatea centrală pentru coordonarea parteneriatului public-privat din cadrul SGG a primit, prin lege, rolul de instituţie centrală în domeniul proiectelor de parteneriat public-privat şi are ca atribuţie principală îndrumarea şi monitorizarea partenerilor publici şi a investitorilor privaţi interesaţi în activitatea de organizare şi derulare a unui proiect de parteneriat public-privat.

Pentru 2011, Guvernul a decis blocarea angajărilor în sistemul bugetar, cu posibilitatea ocupării unui post la şapte eliberate în sistem.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă