17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBlaga: Ponta ştia de modificările introduse în Parlament pentru licitaţii publice

Blaga: Ponta ştia de modificările introduse în Parlament pentru licitaţii publice

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, marţi, la Realitatea TV că premierul Victor Ponta ştia de dublarea pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie.

“Domnul Ponta ştia de toate lucrurile acestea şi cred că el este principalul vinovat”, a declarat Blaga, potrivit Realitatea.net.

“În Camera Deputaţilor, singurul partid care a votat împotriva acestei ordonanţe de urgenţă a fost PDL. Se ridică plafonul de achiziţii de bunuri şi servicii de la 15.000 la 30.000 de lei, iar la lucrări de la 30.000 la 100.000 de lei. Aici pot să apară tot felul de şmecherii. Am fost singurul partid din Parlament care a votat împotriva acestei ordonanţe”, a spus Blaga.

Citeşte şi Regiile autonome şi companiile naţionale NU mai sunt obligate să atribuie contracte prin licitaţii

Întrebat de ce Băsescu a promulgat această lege, Blaga a răspuns: “Dacă nu a găsit motive de neconstituţionalitate sau alte motive, nu a putut să o trimită înapoi”.

“L-am auzit astăzi din nou pe domnul Ponta, într-o situaţie de mirare, că nu îi vine să creadă ce au făcut colegii domniei sale în Parlament acum câteva zile. Nu a ştiut ce fac colegii domniei sale în Parlament. Eu sunt convins că îl întreabă. Domnul Ponta ştia de toate lucrurile acestea şi cred că el este principalul vinovat. Pentru că ar putea foarte simplu să dea o altă ordonanţă de urgenţă prin care să revină. Poate să o facă foarte simplu, dacă doreşte. Este vorba de bani foarte mulţi care pot lua direcţii extraordinare, inclusiv pentru finanţarea partidului”, a mai spus Blaga.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, aflat în China, a susţinut că nu ştie care sunt modificările introduse în Parlament, prin amendamente ale PSD şi PNL, la sistemul achiziţiilor publice şi asigură că se va “informa” imediat ce ajunge la Bucureşti.

Citeşte şi Află ce societăţi sunt exceptate de la obligaţia licitaţiilor

“Nu am văzut aceste modificări, nu ştiu care este forma adoptată de Parlament, o să mă informez imediat ce ajung la Bucureşti. Dacă este însă vorba de forma plecată de la Guvern, vă asigur că acea formă a fost negociată şi acceptată de Comisia Europeană şi nu voi ezita nici în viitor să iau toate acele măsuri legislative care să facă procedurile de achiziţie şi de accesare a fondurilor europene mai puţin birocratice şi să dureze mai puţin”, a spus Ponta.

 

 

Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă