11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportBlaga: PDL nu e împotriva exploatării, ci împotriva proiectului lui Ponta

Blaga: PDL nu e împotriva exploatării, ci împotriva proiectului lui Ponta

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că partidul pe care îl conduce nu a fost niciodată împotriva redeschiderii exploatărilor miniere de la Roşia Montană, dar se opune proiectului de lege “Ponta Roşia Montană”.

“Este o dovada în plus a bătăii de joc la care sunt supuşii românii de Guvernul USL. Suntem conduşi de un guvern laş care nu-şi asumă absolut nimic”, a declarat Blaga.

Citeşte şi Antonescu: PSD vrea constituirea unei Comsii speciale pentru Roşia Montană

Totodată, liderul PDL a adăugat că partidul său respinge proiectul de exploatare pentru că este plin de “motive de neconstituţionalitate”. Mai mult, democrat-liberalul a completat că PSD a fost primul partid împotrivă faţă de RMGC, după care PNL a decis că şi el este împotriva proiectului.

Sunt iresponsabili, oameni care nu au curajul să ia măsuri pentru relansarea economică. Ponta nu a luat nicio măsură de creştere economică cu care actualul Guvern să se laude“, a mai spus Blaga.

Citeşte şi Ponta: Iniţial, eram împotriva exploatării de la Roşia Montană, pentru că Băsescu susţinea proiectul

Vicepreşedintele PSD, Ioan Rus, a replicat, în intervenţie telefonică, că există probleme în USL.

“Până acum, Crin Antonescu nu s-a certat niciodată cu Victor Ponta. Când celălalt preşedinte din USL are probleme cu preşedintele PSD, trebuie să înţeleagă că va avea de-a face cu PSD, nu doar cu preşedintele lui“, a spus Rus.

De asemenea, Rus a menţionat că litigiul dintre preşedinţii USL nu a plecat de la declaraţia lui Ponta de miercuri seară, în care susţinea că a fost, iniţial, împotriva proiectului de la Roşia Montană, pentru că era susţinut de Traian Băsescu.

“E o problemă punctuală, pe care trebuie să o rezolve ei doi”, a adăugat Rus.

Citeşte şi Crin Antonescu în atacă pe Victor Ponta: Face un joc ”parşivel”

Liderul PDL a mai spus că PSD a fost împotriva propriului proiect, arătând “culmea ipocriziei useliste“.

“Dacă era curajos, PSD ar fi trecut proiectul şi şi l-ar fi asumat, dar domnul Ponta şi Guvernul domniei sale numai de curaj nu pot fi bănuite în ultimul an şi jumătate”, a susţinut Blaga.

Democrat-liberalul a adăugat că, comparativ cu Executivul Ponta, Guvernul Boc a avut “curajul de a spune cuvinte neplăcute” cetăţenilor, precum reducerea salariilor şi pensiilor.

Ioan Rus a intervenit şi a susţinut că există “prea mulţi oameni care-şi dau cu părerea despre orice”.

Sunt prea mulţi tâmpiţi decidenţi în structurile statului“, a spus Rus.

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă