27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportBlaga îi răspunde lui ponta: Sunt în România, vorbesc destul de bine...

Blaga îi răspunde lui ponta: Sunt în România, vorbesc destul de bine româneşte

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, replicând unor afirmaţii ale lui Victor Ponta, că este în România, vorbeşte destul de bine româneşte şi doreşte să-şi expună punctele de vedere în limba română, care este o limbă oficială a UE, transmite Mediafax.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că pe omologul său democrat-liberal, Vasile Blaga, îl vor “durea mâinile” la Congresul PPE, de la cât va vorbi cu partenerii săi populari, el apreciind că “e greu cu translator”.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Victor Ponta, Vasile Blaga a răspuns că nu are nici o dificultate: “Sunt în România, vorbesc destul de bine româneşte. Doresc să-mi expun punctele de vedere clar în limba mea, că până la urmă este o limbă oficială a UE. Suntem o ţară mare”.

Victor Ponta a spus luni că, la nivel european, Congresul PPE este un eveniment important, dar a opinat că, pentru români, va conta lansarea candidaţilor USL.

“Pentru români, evenimentul politic este lansarea candidaţilor USL, pentru că oamenii vor să ne voteze, vor să ştie cine îi va reprezenta în Parlament, mai ales mâine şi eu şi domnul Antonescu vom prezenta principalele idei legate de proiectul nostru de ţară pentru 2012-2016”, a spus Ponta.

“Domnul Blaga ce să prezinte mâine (miercuri – n.r.), că o să aibă probleme, o să-l doară mâinile cât o să vorbească cu partenerii – e greu cu translator lângă tine – dar noi mâine trebuie să prezentăm românilor – domnul Antonescu partea care ţine de candidatul nostru la funcţia de preşedinte, iar eu prezint ceea ce ţine de guvernare”, a adăugat Ponta.

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă