9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSportBăsescu: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?

Băsescu: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?

Preşedintele Traian Băsescu a sugerat luni că premierul Victor Ponta a primit bani de la compania Gabriel Resources pentru a aproba exploatarea de la Roşia Montană.

„Subiectul Roşia Montană a fost o problemă de actualitate şi în timpul guvernului Boc. Eu am fost un partizant al proiectului, dar Emil Boc nu a fost şi de aceea proiectul nu s-a făcut. Zice: Nu cred în el. Sigur, nu am forţat nota pentru că nu poţi să faci ceva împotriva conştiinţei unui om. Din câte înţeleg, Ponta nu a modificat cifrele, dar a aprobat proiectul”, a declarat Traian Băsescu într-o dezbatere la adevărul.ro.

Preşedintele a amintit că în vremea guvernului Boc, Ponta l-a acuzat că a luat bani pentru a susţine proiectul de exploatare de la Roşia Montană. La rândul său, Băsescu a profitat de ocazie ca să îl întrebe pe premier: „Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?”.

„Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?”, a afirmat şeful statului într-un interviu la „Adevărul”.

Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă