11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBăsescu îl felicită pe Orban pentru câștigarea alegerilor parlamentare din Ungaria

Băsescu îl felicită pe Orban pentru câștigarea alegerilor parlamentare din Ungaria

Președintele Traian Băsescu i-a transmis premierului Viktor Orban un mesaj de felicittare cu prilejul alegerilor parlamentare desfășurate în Ungaria.

”Doresc să vă felicit pentru victoria obținută cu prilejul alegerilor parlamentare desfășurate în Ungaria și să vă urez succes în îndeplinirea obiectivelor acestui nou mandat care v-a fost încredințat. Folosesc această ocazie pentru a adresa sincere felicitări poporului maghiar și îmi exprim deplina încredere că raporturile bilaterale, întemeiate pe relaţiile tradiţionale de prietenie între popoarele noastre, se vor consolida pe toate planurile, în beneficiul cetăţenilor români şi maghiari”, scrie președintele în mesaj.

Citește și: „Viktatura” Orban și consecințele asupra României

Partidul conservator al populistului Viktor Orban, FIDESZ, s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP. Fidesz a obţinut 48% din sufragii, alianţa de stânga 27%, iar partidul Jobbik (extremă dreapta) 18%, potrivit Institutului Nezopont. Premierul Viktor Orban a promis că va continua transformarea Ungariei.

Citește și: Orban promite transformarea Ungariei

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă