14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportBăsescu îi cere lui Liviu Dragnea să se gândească la imaginea României...

Băsescu îi cere lui Liviu Dragnea să se gândească la imaginea României în NATO și UE dacă Shhaideh va ajunge premier

Fostul președinte Traian Băsescu i-a cerut, sâmbătă, lui Liviu Dragnea să se gândească la modul cum va fi afectată imaginea României în NATO și în UE, dacă Sevil Shhaideh va ajunge prim-ministru la București.

”Ce crezi că spun aliaţii noştri din NATO şi UE despre o astfel de desemnare? Cum crezi că stăm cu încrederea? Crăciun fericit, Dragnea!”, a spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului, actual președinte al PMP, și-a explicat punctul de vedere prin următorul scenariu:

”Să presupunem că eu, Traian Băsescu, aş fi fost în situaţia de a propune un Prim-ministru. Să presupunem că aş fi propus numele unei prietene apropiate, chiar al unei finuţe, cu o excelentă reputaţie profesională, dar cu zero experienţă politică, după ce toată campania aş fi atacat ideea de tehnocrat în guvern şi mi-aş fi exhibat creştinismul ortodox. Să presupunem că soţul doamnei propuse de mine ar fi fost sirian, cu cetăţenia obţinută peste rând (precum Omar Haisam – vajnic PSD-ist sirian), simpatizant deschis al organizaţiei teroriste Hezbollah, dar şi al regimului sirian al lui Bashar al-Assad (…) Ce ai fi spus tu, propagandiştii PSD , «patrioţii» de serviciu, Bolcaş, Abraham, Roşca Stănescu, Pelican, Troncotă, Pricină, Hadăr etc, etc.? Probabil că eticheta de «trădător de neam şi ţară» ar fi fost una dintre cele mai blânde”, a scris Băsescu pe Facebook.


Citește și: Traian Băsescu o elogiază pe Sevil Shhaideh, propunerea lui Dragnea ca prim-ministru: Aveţi o reputaţie impecabilă. De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, i-a cerut, joi dimineața, premierului propus de PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, să nu accepte nominalizarea la șefia Guvernului, pe motiv că nu ar trebui să facă parte „dintr-un joc politic care nu îi aparține”.


Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice şi a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deţinut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării.


Citește și: Legături financiare primejdioase ale familiei lui Sevil Shhaideh cu egipteni și tunisieni acuzați de o evaziune financiară uriașă

Foarte interesant este faptul că, potrivit acestor declarații de avere, soții Shhaideh au acordat un împrumut de 40.000 de euro unui cetățean străin numit Chhide Bachir. Acesta ar fi cetățean sirian, născut în 1968, care a derulat câteva afaceri în România. Una dintre firmele acestuia a fost Camfor Srl, în care au mai fost asociați, în anul 2010, doi cetățeni egipteni – Mohamed El Batrik și Gamal Abdel Shafy Mohamed Elmansy.


 

Sevil Shhaideh a fost, timp de 20 de ani, angajată a Consiliului Județean Constanța, instituție unde a lucrat, în cea mai mare parte a acestui timp, sub conducerea baronului PSD Nicușor Constantinescu, condamnat în prezent la 15 ani de închisoare. De altfel, Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea i-au fost „nași” la cununie.

 Shhaideh a devenit membru PSD în iulie 2015, adică după numirea la conducerea Ministerului Dezvoltării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă