13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBaronul PSD Bunea Stancu a fost revocat din funcția de președinte al...

Baronul PSD Bunea Stancu a fost revocat din funcția de președinte al CJ Brăila

Prefectul de Brăila a emis, miercuri seară, ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului președintelui Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, după ce a fost găsit vinovat de ICCJ că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă, informează Mediafax.

Potrivit lui Mircea Tudosie, directorul de cancelarie al prefectului de Brăila, ordinul emis de prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vâlcu, poate fi contestat de Gheorghe Bunea Stancu în termen de zece zile, urmând să rămână definitiv în cazul în care nu este contestat în termenul legal. De asemenea, Consiliul Județean Brăila a fost înștiințat de emiterea acestui ordin.

Imediat după ce ordinul de încetare a mandatului lui Bunea Stancu va rămâne definitiv, prefectul va propune Guvernului stabilirea datei desfășurării alegerilor anticipate care nu vor avea loc mai târziu de 90 de zile.

În momentul de față, în fruntea Consiliului Județean Brăila se află vicepreședintele Ovidiu Nechita, cel de al doilea vicepreședinte al instituției, Florin Mija, și el cercetat, dându-și recent demisia.

Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost găsit vinovat de ICCJ că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar.

Instanţa supremă a menţinut astfel decizia din 14 februarie a Curţii de Apel Bucureşti, care a hotărât respingerea cererii lui Stancu. Mai exact, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila contestase în instanţă raportul inspectorilor de integritate, însă CAB a respins solicitarea edilului.

Prin sentinţa de marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a hotârât că Gheorghe Bunea Stancu este vinovat de încălcarea regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, motiv pentru care nu a anulat raportul ANI, întocmit în cazul său, în urmă cu doi ani.

În 31 august 2012, ANI anunţa că preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

De asemenea, Gheorghe Bunea Stancu este cercetat sub control judiciar, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, iar Florin Mija, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, Stancu este acuzat că în perioada 2009 – 2010 şi-a încălcat atribuţiile de serviciu direcţionând atribuirea unor contracte de achiziţii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local şi judeţean, în urma unor licitaţii organizate de CJ Brăila.

Bunea Stancu, care este şi preşedintele PSD Brăila, a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila în anul 2004.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă