21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona a înregistrat un profit de 86 de milioane de lire sterline...

Barcelona a înregistrat un profit de 86 de milioane de lire sterline în ultimul an financiar

Barcelona a înregistrat un profit de 86 de milioane de lire sterline în ultimul an financiar și se așteaptă ca anul viitor să obțină un profit de 240 de milioane de lire sterline, a anunțat clubul.

În această vară, clubul spaniol nu a putut înregistra noi jucători din cauza reglementărilor financiare din La Liga, după ce în anul precedent a înregistrat o pierdere de 422 de milioane de lire sterline, notează BBC.

Cu toate acestea, au eliberat fonduri cu ajutorul mai multor “pârghii economice”.

Clubul a precizat că a încheiat exercițiul financiar 2021-22 cu o cifră de afaceri de 890 de milioane de lire sterline.

Restricțiile financiare au însemnat că au existat întârzieri în înregistrarea de noi semnături, inclusiv la Robert Lewandowski și Raphinha în această vară.

“Pârghiile” au implicat vânzarea de acțiuni din viitoarele drepturi de televiziune și din unitatea de producție media Barca Studios.

În august, au vândut încă 24,5% din Barca Studios către Orpheus Media pentru 100 de milioane de euro (84,6 milioane de lire sterline) – se aștepta ca acest lucru să genereze suficiente venituri pentru a satisface La Liga și pentru a permite echipei să înregistreze cel puțin o parte din noii jucători.

Barcelona se află pe locul doi în La Liga, cu 16 puncte după șase meciuri, la două puncte în spatele lui Real Madrid.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă