13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBani de la Guvern pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta...

Bani de la Guvern pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

Executivul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu suma de 2.405 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015 pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării.

"Începând cu luna iunie 2015, fluviul Dunărea a avut scăderi semnificative de debit, ceea ce a dus la scăderi alarmante ale nivelurilor în bazinele acvatice naturale. Această situație a afectat traseele de aprovizionare a populației locale, făcând imposibilă navigația în zonă", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Executivul sugerează că această măsură se impunde deoarece este necesară realizarea "în regim de urgență" a unor lucrări de decolmatare a canalelor pentru a asigura atât accesul și aprovizionarea populației, cât și pentru a se evita dereglarea echilibrelor ecologice, în special a celor care privesc speciile protejate. Suplimentarea bugetară va permite decolmatarea a peste 33 kilometri de canale, japșe și gârle, fiind estimată excavarea a peste 184.000 metri cubi de aluviuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă