11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBaconschi e dispus să candideze la prezidenţiale

Baconschi e dispus să candideze la prezidenţiale

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat într-un interviu pentru Hotnews că se vede ca un posibil candidat la prezidenţiale, spunând că ar putea fi mai bun decât alţi competitori, informează NewsIn.

Întrebat dacă se vede ca un posibil candidat pentru funcţia supremă în stat, ministrul a răspuns: “Da. Nu cred că pot anticipa asupra deciziei propriului meu partid politic şi nici nu cred că este momentul să o fac. Dar nu cred că, în această ipostază, dacă destinul meu mă va duce acolo, aş fi mai rău decât orice alt candidat, dimpotrivă”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Pro Tv, că ministrul de Externe Teodor Baconschi ar putea fi un candidat la Preşedinţie, arătând că poate românii vor prefera tipului de preşedinte jucător, pe care el însuşi l-a întruchipat, un intelectual cu viziune. “Baconschi nu este creaţia mea, este un intelectual bine definit. Nu l-am creat eu, dar cu Baconschi în perioada când a fost consilier la Cotroceni am constatat că avem viziuni foarte apropiate cu privire la cum ar trebui să evolueze societatea românească”, a spus Traian Băsescu.

Cu toate acestea, şeful statului crede că actualul ministru de Externe ar putea fi un redutabil candidat la Preşedinţie. “De ce spun că Baconschi ar putea fi un candidat la Preşedinţie? S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte: au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea către înapoi, către socialismul cu faţă umană, au avut tipul Emil Constantinescu”, a spus şeful statului, descriindu-se pe sine ca un preşedinte jucător. ” Jucător, şi poate românii nu mai vor un preşedinte jucător, poate vor un intelectual cu viziune, este posibil, dar aceste lucru trebuie analizat foartre bine”, a continuat el. Şeful statului a avansat şi alte nume de posibili candidaţi la Preşedinţie în 2014: Cristian Preda, Vasile Blaga sau Liviu Negoiţă.

Cristian Preda a declarat însă la începutul acestei săptămâni că nu este interesat de o asemenea candidatură.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă