21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAugustin Lazăr: Ministerul Public are ca prioritate investigarea crimelor împotriva umanității

Augustin Lazăr: Ministerul Public are ca prioritate investigarea crimelor împotriva umanității

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat, miercuri, că prioritatea Ministerului Public este investigarea infracțiunilor contra vieții și umanității. În opini sa, acestea au reprezentat o povocare „la inteligența profesională a procurorilor români”, potrivit Agerpres.

 

„Aș dori să vă spun doar că Ministerul Public (…) are ca prioritate în continuare investigarea infracțiunilor contra vieții, a infracțiunilor contra umanității care au reprezentat o provocare de câțiva ani de zile la inteligența profesională a procurorilor români. Sunt prezenți aici (la Alba Iulia — n.r.) procurorii militari de la Secția Parchetelor Militare — domnul procuror șef Gheorghe Cosneanu și staff—ul domniei sale — care au dosare foarte serioase în lucru — infracțiuni contra umanității, care de mulți ani sunt în atenția opiniei publice și, iată, au început să iasă dosarele pe care le așteptăm și să se vadă voința de a investiga și de a clarifica inclusiv aspecte din istoria României”, a declarat Procurorul general la începutul lucrărilor seminarului „Utilizarea metodelor de profilaj în investigarea criminalistică”.

Augustin Lazăr a menționat că acest seminar de criminalistică, desfășurat prin tradiție, de mai bine de un deceniu, la Alba Iulia, urmărește identificarea modalităților investigative cele mai moderne pentru multe fapte, în special pentru infracțiunile de violență, pentru infracțiunile contra vieții, care sunt mereu în actualitate.

„Mereu am urmărit modurile de operare noi și, de asemenea, tehnicile, metodele investigative care ne ajută să combatem acest flagel în actualitate. Aș dori să încep prin a remarca o contribuție importantă a unui nucleu de magistrați, polițiști, profesori universitari, avocați, care mereu sunt prezenți și constituie, zic eu, elita criminalisticii în această țară”, a apreciat Lazăr, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Augustin Lazăr a menționat că seminarul „are un nivel științific remarcabil, care s-a făcut tot mai vizibil pe măsura trecerii anilor”, lucru demonstrat de faptul că sunt prezenți la reuniune experți de la Biroul Federal de Investigații din SUA, care vor face schimb de bune practici cu specialiștii români, dar și Procurorul general al Parchetului din Brescia, Pier Luigi Dell’ Osso.

 

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Prins în timp ce comercializa peste 2 kilograme substanță cristalină 4-MMC

La data de 10 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au decis să...
Ultima oră
Pe aceeași temă