37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportAtletismFOTO. Care au fost cele 10 motive pentru care Germania a pierdut...

FOTO. Care au fost cele 10 motive pentru care Germania a pierdut cel de-Al Doilea Război Mondial și ce spun specialiștii

Adolf Hitler, cel care a condus Germania către numeroase și răsunătoare victorii la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost și principalul motiv pentru care țara sa a pierdut războiul.

Al Doilea Război Mondial a fost considerat cel mai mare și mai ucigător război neîntrerupt dinistoria omenirii. 

Citește și: FOTO. Așa tată, așa fiu. Cum arată și cât de atletic este Joseph Baena, fiul lui Arnold Schwarzenegger

A fost prima oară când un număr de descoperiri tehnice noi, incluzând bomba atomică, au fost folosite la scară largă împotriva militarilor și civililor deopotrivă. 

Al Doilea Război Mondial a provocat moartea directă sau indirectă a peste 70 de milioane de oameni, aproximativ 3% din populația mondială de la acea vreme.

Citește și: FOTO. 5 lucruri pe care NU le știai despre lagărul de exterminare de la Auschwitz

S-a estimat că acest război a costat mai mulți bani și resurse decât toate celelalte războaie la un loc, 1.000 de miliarde de dolari la valoarea din 1945, fără a se pune la socoteală sumele cheltuite pentru reconstrucția de după război.

Citește și: FOTO. Locurile magice ale bătrânului continent. Cum arată cele mai frumoase sate din Europa unde sigur ți-ai dori să te muți

Al Doilea Război Mondial a fost început de Germania, care era principala putere militară a Europei la acea vreme. După o serie de victorii răsunătoare ale Germaniei, soarta războiului s-a înclinat în favoarea Aliaților.

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, care au fost, pe scurt, cele 10 motive pentru care Germania a pierdut războiul, deși la începutul conflagrației părea de neînvins.

Citește și: FOTO. Un rus și-a RISCAT VIAȚA pentru a surprinde câteva imagini rare în COREEA DE NORD. Ce fotografii a făcut rusul în țara lui Kim Jong-un

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă