22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportAntonescu speră să nu fie în situaţia de a-l pedepsi pe Fenechiu

Antonescu speră să nu fie în situaţia de a-l pedepsi pe Fenechiu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seară, la Ploieşti, că în interiorul PNL nu a fost luată în discuţie situaţia deputatului liberal Relu Fenechiu, audiat joi la DNA, spunând că partidul “ştie cum să se raporteze în astfel de situaţii”, însă speră “să nu fie cazul”.

Crin Antonescu a declarat răspunzând unei întrebări că la nivelul partidului nu a fost discutată situaţia deputatului Relu Fenechiu. El a precizat că a fost plecat în străinătate, iar la revenirea în ţară a fost “informat” că Fenechiu a fost audiat într-un dosar mai vechi, datând din anul 2002.
“Nu am discutat în PNL chestiunea asta deocamdată, nu suntem în situaţia de a o face şi sper să nu fim”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Întrebat care ar fi situaţia în care partidul ar lua în discuţie cazul deputatului liberal audiat de DNA, Antonescu a răspuns: “Ştim să ne raportăm în astfel de situaţii, sper să nu fie cazul”.
Crin Antonescu a precizat că PNL este “acel partid care, deşi nu a tocmit-o pe doamna Macovei să trudească la manuscrise şi coduri de etică, a avut vreo trei miniştri care şi-au dat demisia doar în urma unor acuzaţii, niciunele probate între timp”.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice în dosarul “Afacerea Transformatorul”, din complicitate la abuz în servciu, la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Expertiza în dosar a durat aproape doi ani, relevând un prejudiciu deosebit de mare, ceea ce a impus schimbarea încadrării juridice.

Iniţail, Fenechiu a fost acuzat alături de alte trei persoane pentru complicitate la abuz în serviciu, în timp ce cinci directori de la Electrica Moldova erau acuzaţi de abuz în serviciu. Totodată, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile aparţinându-i lui Fenechiu.

Presa locală relata că, în 2006, firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova cu o sută de miliarde de lei vechi.

Relu Fenechiu menţiona că afacerea în legătură cu care este cercetat şi despre care s-a vorbit, în contextul “Afacerii Transformatorul”, s-a desfăşurat în perioada 1996 – 2000. El preciza că “toate afacerile SC Fene Grup SA s-au desfăşurat în condiţii de transparenţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă