18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAntonescu reprezintă România la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE

Antonescu reprezintă România la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România, duminică seară, la ceremonia organizată la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, de la 1 iulie 2013, informează Mediafax.

“La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării, sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE şi din Balcani”, se arată într-un comunicat transmis vineri Mediafax de Senat.

Antonescu s-a mai aflat în vizită oficială în Croaţia în perioada 17-18 iunie, prilej cu care a menţionat faptul că aderarea Croaţiei la UE este “un succes istoric, ce deschide o nouă perspectivă tuturor statelor din Balcanii de Vest, într-un moment destul de dificil pentru Uniunea Europeană, în care cooperarea şi încrederea între parteneri sunt deosebit de importante”.

După un deceniu de negocieri, Croaţia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea stat membru al U. Croaţia este cea de-a doua dintre cele şase republici iugoslave care aderă la UE, după Slovenia în 2004.

Citeşte şi Aderarea Croaţiei la UE, umbrită de dificultăţi economice

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă