13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Băsescu acţionează ca şef al PDL, e inacceptabil din punct de...

Antonescu: Băsescu acţionează ca şef al PDL, e inacceptabil din punct de vedere constituţional

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că şeful statului acţionează ca şef al PDL, ceea ce este inacceptabil din punct de vedere constituţional, informează Mediafax.

El a mai spus că eventuala nominalizare a unui premier independent înseamnă recunoaşterea faptului că în PDL nu există o persoană rezonabilă care să se bucure de încrederea opiniei publice.

Antonescu a precizat că atât Traian Băsescu, cât şi Emil Boc, Elena Udrea, Teodor Baconschi sau Vasile Blaga sunt persoane cu cote extrem de scăzute de încredere, potrivit sondajelor de opinie. “Problema este că, dacă nu mai ai încrederea populaţiei, sau un om cu care să vii în faţă, atunci de ce nu pleci de la guvernare?”, a spus Antonescu.

El a arătat că prin eventuala nominalizare a unui premier independent se recunoaşte de către Traian Băsescu şi PDL faptul că premierul Emil Boc şi Guvernul său au eşuat din toate punctele de vedere şi că bilanţul lor este unul catastrofal şi falimentar.

Antonescu a criticat faptul că Traian Băsescu acţionează ca şef al PDL “făcând, desfăcând, negociind sau hotărând” în interiorul PDL. Preşedintele liberal a apreciat că acest fapt este inacceptabil din punct de vedere constituţional.

“Guvernul nu aparţine preşedintelui, preşedintele nu e şeful Guvernului în România. Tolerarea sau acceptarea unui asemenea comportament e de natură să dăuneze grav calităţii democraţiei şi statului de drept”, a spus Antonescu.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă