20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportAndrei Chiliman: Relu Fenechiu ar trebui să-şi dea demisia, iar PNL să...

Andrei Chiliman: Relu Fenechiu ar trebui să-şi dea demisia, iar PNL să îi retragă sprijinul politic

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman îi cere lui Crin Antonescu să îşi asume răspunderea pentru propunerea în guvern a lui Relu Fenechiu, ministru cu probleme penale, informează b1.ro.

Chiliman susţine că Fenechiu ar trebui să demisioneze din funcţia de ministru al Transporturilor, iar partidul să îi retragă sprijinul politic acestuia.

„Eu am propus la Congres sa se introduca explicit in statut un articol prin care persoanele care sunt judecate pentru fapte penale, pe perioada cat sunt judecate, sa nu fie numite in functii publice. Ministrii sunt numiti. Amendamentul a fost respins sub pretextul incalcarii prezumtiei de nevinovatie”, a declarat Chiliman, într-un interviu pentru ziare.com.

După părerea lui Andrei Chiliman, responsabilitatea integrală pentru numirea unei persoane cu probleme îi revine lui Antonescu.

„Eu cred ca un om care a gresit la un moment dat poate sa asume ca a gresit, e omeneste, si poate sa faca un gest de normalitate. Si atunci spune: constat ca am gresit si ii cer d-lui Fenechiu, spre exemplu, sa isi dea demisia si daca nu isi da demisia ii retrag sprijinul politic al partidului din calitatea de ministru pe care o are. Dansul poate sa isi asume ca a gresit si sa faca acest lucru. Nu-l vad in stare sa faca acest lucru si aici iarasi apare daca vreti aceasta indepartare de valorile occidentale, pe care ar trebui sa le aiba un partid in Romania membra a UE”, a mai spus Chiliman.

Relu Fenechiu este inculpat în dosarul “Transformatorul”, după afaceri dubioase dintre firmele controlate de familia deputatului şi Electrica Moldova. Alături de parlamentarul PNL, au mai fost trimişi în judecată directori ai Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...
Ultima oră
Pe aceeași temă