11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportAmbasada Germaniei, "îngrijorată" de modificarea Codului Penal

Ambasada Germaniei, “îngrijorată” de modificarea Codului Penal

Ambasada Germaniei a luat poziţie faţă de modificările aduse marţi Codului Penal, anunţând că urmăreşte “cu atenţie şi îngrijorare actualele măsuri legislative”, transmite Hotnews.

Citeşte şi: Adevărata miză a modificării Codului Penal: fonduri publice de sute de milioane de euro vor putea fi sifonate legal de rudele şi prietenii baronilor

“Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti sprijină eforturile continue de combatere a corupţiei ale guvernului României şi ale organelor de urmărire penală. Din perspectiva noastră, este decisiv ca activitatea diferitelor instituţii care sprijină, protejează şi dezvoltă statul de drept – ca de ex. ANI, CSM, DNA, Ministerul Public sau Curtea Constituţională – să se desfăşoare fără presiune politică şi neîngrădit. Integritatea celor care îmbracă funcţii publice, între care se numără şi parlamentarii, constituie – şi dincolo de aspectele de natură penală – un important semnal pentru dezvoltarea unei culturi politice a responsabilităţii în România. Pe acest fundal, urmărim cu atenţie şi îngrijorare actualele măsuri legislative”, a transmis Andrea Nadine Stohr, şefa serviciului de presă, protocol şi relaţii publice al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Citeşte şi: REACŢIA Ambasadei SUA după modificarea Codului Penal: E un semnal descurajator pentru investitori

Mai multe astfel de critici vizavi de modificările votate de deputaţi marţi au venit din partea Comisiei Europene şi din partea ambasadelor SUA, Olanda şi Marea Britanie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă