15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiUn controversat instructor yoga acuzat de abuzuri sexuale își reia cursurile în...

Un controversat instructor yoga acuzat de abuzuri sexuale își reia cursurile în Canada

Bikram Choudhury, un controversat instructor yoga acuzat de abuzuri sexuale în Statele Unite, își reia cursurile în Canada.

Informația este prezentată de presa din Canada. Jurnaliștii canadieni se întreabă, printre altele, cum este posibilă o asemenea situație, în condițiile în care, de obicei, sistemul judiciar din Canada cooperează foarte bine cu cel din SUA.

Bikram Choudhury, acum în vârstă de 79 de ani, este născut în India. În America, el a fondat un sistem denumit Hot Yoga sau Bikram Yoga. Cuvântul Hot ar veni de la faptul că procedeele se execută la temperatura de 40 de grade Celsius.

Choudhury este născut la 10 februarie 1944. Revenirea lui în fruntea școlii de yoga este anunțată pentru luna februarie 2023, deci ar coincide cu propria sa aniversare.

Scandalul din jurul lui a izbucnit în anul 2019, după ce postul de televiziune Netflix a difuzat un documentar intitulat “Bikram: Yogi, Guru, Predator”. Filmul de pe Netflix este marcat pentru categoria de vârstă “16+”. Există fotografii în care se vede cum instructorul le calcă pe spate pe elevele sale. Una dintre persoanele care i-au adus acuzații controversatului guru este chiar fosta lui avocată, Jafa-Bodden.

Instructor yoga cu o avere de 75 de milioane de dolari

De pe urma cursanților săi, Bikram ar fi acumulat o avere de 75 de milioane de dolari.

Acum, în anul 2023, ziarul Vancouver Sun ar fi anunțat o nouă serie de cursuri și prelegeri de yoga care se vor ține în marele oraș Vancouver (Columbia Britanică). Evenimentul a fost prezentat în postări de pe rețelele sociale sub titlul „Boss is back!”. Evenimentul de la Vancouver ar urma să se desfășoare în perioada 20 – 24 februarie 2023. La anunțul de pe internet, circa o treime dintre replici au fost emoji-uri de furie. Drept urmare, o federație de yoga, care ar fi implicată în organizarea turneului de la Vancouver, a limitat comentariile la această postare.

Într-adevăr, pe facebook este vizibil un anunț cu privire la evenimentul din 20 – 24 februarie. Conform anunțului, taxa de participare la eveniment este între 75 și 800 de dolari SUA. Sediul unde s-ar desfășura întâlnirea oferă, printre altele, “Intuitive touch massage”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...
Ultima oră
Pe aceeași temă