21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiTadej Pogacar, cel mai bun ciclist al lumii, are o clauză de...

Tadej Pogacar, cel mai bun ciclist al lumii, are o clauză de reziliere record: 100 de milioane de euro

Ciclistul sloven Tadej Pogacar, dublu câştigător al Turului Franţei (2020, 2021), are o clauză de reziliere a contractului său cu echipa UAE Team Emirates în valoare de 100 de milioane de euro, anunţă Gazzetta dello Sport, citată de Agerpres.

Ciclistul în vârstă de 24 de ani, marea vedetă a circuitului profesionist, care s-a impus recent în Turul Flandrei, are un acord valabil până în 2027 cu Team Emirates, iar dacă o altă echipă va dori să-l transfere înainte înainte de expirarea acestuia va trebui să achite această sumă astronomică.

Publicația italiană dezvăluie că Tadej Pogacar încasează în prezent un salariu de 6 milioane de euro pe an la gruparea din Emiratele Arabe Unite, fiind cel mai bine plătit rutier din World Tour.

Alte două vedete ale sportului cu pedale, belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma) şi olandezul Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), au salarii de “doar” două milioane de euro pe sezon.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Alex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Judoka Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb. Creţ l-a învins în turul...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă