19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, opt medalii de aur și una de argint, la Europenele de...

România, opt medalii de aur și una de argint, la Europenele de canotaj Under-23

România a cucerit opt medalii de aur şi una de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld (Germania).

Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

A doua medalie de aur a fost adusă de echipajul masculin de patru rame cu cârmaci, compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen şi Maria-Antonia Iancu.

Aur au câştigat şi Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu şi Andreea Petraş, la dublu rame feminin.

Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu au terminat pe primul loc în finala probei de dublu rame masculin.

O altă medalie de aur a fost cucerită de echipajul de patru rame masculin compus din Sebastian Timiş, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Echipajul feminin de opt plus unu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală.

Aur au câştigat şi Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă la dublu vâsle feminin.

Ultima medalie de aur a fost câştigată de echipajul masculin de opt plus unu, alcătuit din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Maria-Antonia Iancu.

Medalia de argint a fost obţinută la patru rame feminin, de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiţei şi Alexandra-Cornelia Ionel.

În finala probei de patru vâsle masculin, Dragoş Valentin Peia, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Ovidiu Cristian Badea şi Ionuţ Pavel au ocupat locul şase.

În Finala B a probei de simplu vâsle masculin, Marius-Ionel Bodnar s-a clasat pe locul 3, ocupând astfel poziţia a 9-a în clasamentul general.

Echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Costi-Daniel Neagoe şi Marian Ştefan Dunca, a încheiat cursa pe locul 4 în Finala B, ocupând poziţia a 10-a în clasamentul general.

România a participat la competiţie cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.

Cu un total de nouă medalii, țara noastră se situează pe primul loc în clasamentul general, înaintea unor națiuni precum Germania, Elveția, Italia, Polonia sau Marea Britanie.

România a cucerit 9 medalii, dintre care 5 de aur şi 4 de argint, în 2022 la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă