12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, medaliată cu bronz la Rugby Europe Championship 2023. „Stejarii” au surclasat...

România, medaliată cu bronz la Rugby Europe Championship 2023. „Stejarii” au surclasat Spania

Naţionala României s-a clasat pe locul al treilea în Rugby Europe Championship 2023, după ce a învins dramatic echipa Spaniei cu scorul de 31-25 (8-10), duminică, în finala mică, desfăşurată pe Estadio Nuevo Vivero din Badajoz.

„Stejarii” au avut un început greoi de meci, cu destul de multe erori, iar Spania s-a desprins pe tabelă la 10-0. România a revenit în meci pe finalul primei reprize, astfel că la pauză diferenţa era de 10-8 pentru iberici.

România a început în forţă repriza secundă şi a marcat un eseu foarte important prin Chirica după o intercepţie şi o cursă de 50 de metri.

Echipa antrenată de Eugen Apjok a avut minute bune de joc şi a reuşit să se desprindă al 25-13. O serie de erori au făcut ca Spania să reuşească egalarea, 25-25 (71). „Stejarii” au gestionat mai bine finalul şi au reuşit să obţină victoria graţie a două lovituri de pedeapsă transformate de Vlăduţ Popa.

Pentru România au marcat eseuri Marius Simionescu (40+1), Cristi Chirica (42), Gabriel Pop (49), Gabriel Rupanu (53), Paul Popoaia a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă (36) şi o transformare (43), iar Vlăduţ Popa a adăugat şi el două lovituri de pedeapsă (74, 80+2).

Facundo Dominguez (8) şi Brice Ferrer (55, 71) au reuşit eseuri pentru spanioli, Gonzalo Vinuesa a marcat din două lovituri de pedeapsă (21, 47) şi o transformare (9), iar Bautista Guemes a reuşit şi el o transformare (56).

„Stejarii” fuseseră învinși în semifinalele competiției de reprezentativa Georgiei cu scorul de 31-7.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă