13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiNaționala de polo masculin a României, locul 8 la Campionatul European

Naționala de polo masculin a României, locul 8 la Campionatul European

Echipa națională de polo masculin a României a încheiat parcursul la Campionatul European din Croaţia pe poziția a opta, după ce a fost învinsă marți de Serbia, cu scorul de 18-7, în meciul pentru locurile 7-8.

Golurile echipei României au fost înscrise de Ionuţ Vrânceanu (2), Matei Luţescu, Andrei Ţepeluş, Andrei Neamţu, Silvian Colodrovschi şi Levente Vancsik.

Pentru sârbi au înscris Dusan Mandic (4), Djordje Lazic (4), Strahinja Rasovic (3), Marko Radulovic (2), Radomir Drasovic (2), Nikola Jaksic, Nemanja Vico, Nikola Lukic.

România a câştigat Grupa D cu victorii pe linie, 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia, iar în play-off a dispus de Georgia cu 18-11. În optimi, România a fost surclasată de Spania cu 24-7, iar apoi a pierdut în faţa Muntenegrului (11-18) în primul meci pentru locurile 5-8, şi în faţa Serbiei (7-18) în ultimul meci de clasament.

La ediţia trecută a Campionatului European, din 2022, România s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a tricolorilor la Campionatul European a fost locul 4, în 1993 şi 2006.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă