7.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportAlte sporturiFrancesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Indoneziei de MotoGP

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Indoneziei de MotoGP

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Indonezei la MotoGP, clasa regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurat duminică pe circuitul de la Mandalika.

Bagnaia a profitat de pasul greşit al spaniolului Jorge Martin (Pramac), care a căzut în timp ce se afla la conducerea cursei, pentru a reveni pe prima poziţie în clasamentul general la această categorie.

Italianul a fost cronometrat în 41 min 20 sec 293/1000 la capătul celor 27 de tururi de circuit (116,1 km), reuşind să-l devanseze cu 0,306 sec pe spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) şi cu 0,433 secunde pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha).

În urma acestui succes, al şaselea de la debutul sezonului, Francesco Bagnaia a acumulat 346 puncte, depăşindu-l pe Jorge Martin (328 puncte) în ierarhia generală a Campionatului Mondial de MotoGP.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura în Australia, pe circuitul de la Philip Island, între 20 și 22 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă