10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiFrancesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Indoneziei de MotoGP

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Indoneziei de MotoGP

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Indonezei la MotoGP, clasa regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurat duminică pe circuitul de la Mandalika.

Bagnaia a profitat de pasul greşit al spaniolului Jorge Martin (Pramac), care a căzut în timp ce se afla la conducerea cursei, pentru a reveni pe prima poziţie în clasamentul general la această categorie.

Italianul a fost cronometrat în 41 min 20 sec 293/1000 la capătul celor 27 de tururi de circuit (116,1 km), reuşind să-l devanseze cu 0,306 sec pe spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) şi cu 0,433 secunde pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha).

În urma acestui succes, al şaselea de la debutul sezonului, Francesco Bagnaia a acumulat 346 puncte, depăşindu-l pe Jorge Martin (328 puncte) în ierarhia generală a Campionatului Mondial de MotoGP.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura în Australia, pe circuitul de la Philip Island, între 20 și 22 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă