21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiEchipa de volei a Universității de Vest din Timișoara, campioană europeană

Echipa de volei a Universității de Vest din Timișoara, campioană europeană

Echipa de volei a Universității de Vest din Timișoara a câștigat finala Campionatului European Universitar disputat în Portugalia, la Braga, după victoria categorică obținută în fața Universității din Rostok (Germania).

Echipa UVT a câștigat partida finală a campionatului cu 3-0, pe seturi 25-22, 25-21, 25-21. A fost o partidă echilibrată, în care timișorenii s-au mobilizat pentru a se impune, victoria frumoasă confirmând valoarea jocului. Primele două acte au fost cu multiple avantaje și de o parte și de cealaltă, însă finalurile de set au aparținut echipei UVT.

În cel de-al treilea set, moralul și încrederea învingătorilor au cântărit tot mai mult pentru „închiderea” meciului. În acest interval de meci, Universitatea de Vest din Timișoara nu a mai cedat inițiativa și s-a detașat campioană europeană universitară într-o manieră senzațională.

Lotul campionilor este format din Darius Cătălin Câmpean (15 puncte), Sergiu Octavian Rodina (7p) (puncte), Sergiu Florin Călin (1p), Lucian Pavel Bădiceanu, Ioan Dorin Moraru, Emanuel Cristian Drăgan (6p), Alexandru Moroșan, Sebastian Ovidiu Micu (13p), Leonard Giorgian Gologăneanu, Rareș- Andrei Preda, Marius Iustin Agachi, Robert Claudiu Vîrlan (17p). Antrenori sunt Sorin Schiesz și Ioan-Silviu Borozan.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Echipa de volei masculin a Universității de Vest din Timișoara ne oferă un moment de mare bucurie, întorcându-se de la turneul european universitar din Portugalia cu medaliile de aur. După ce anul trecut echipa de fotbal universitar UVT a câștigat campionatul european, anul acesta UVT reeditează succesul european, lotul de volei masculin câștigând cu 3-0 finala disputată în fața echipei Universității din Rostock. Felicitări, campionilor europeni la volei, echipa UVT!”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă