10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiConferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap. Concursul hipic va fi urmat de un alt eveniment special dedicat hipismului și organizat sub egida Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024, conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989”.

Reuniunea de duminică, de pe Hipodromul Ploiești, va fi dedicată exclusiv trapului, principalul moment fiind cursa pentru Premiul „Manole Filitti”.

„Prima cursă va fi Premiul «Carlos» şi este programată la ora 9:45, după care va urma, la 10:15, o întrecere ce se anunţă extrem de spectaculoasă, Premiul «Supermarket La Cocoş 2», ce are la start nu mai puţin de 10 cai! La 10:45 se dă startul în Premiul «Clasic», iar la 11:10 este programat Premiul «Datina»”, au anunțat reprezentanții Hipodromului.

Cursa principală a zilei va avea startul la ora 11.40.

„Ca de obicei, pentru cei mai mici dintre spectatori va fi amenajat un «fun corner» unde aceştia se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom. Totodată, spectatorii vor fi întâmpinaţi în holul central – acolo unde va fi şi o expoziţie de pictură cu tematică hipică. Prețul unui bilet la reuniunea de duminică este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit”, a anunțat CSM Ploiești.

Doamna academician Georgeta Filitti va susține conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989”

Conferința „Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va avea loc de la ora 12.00, după încheierea curselor programate duminică, cu participarea invitatei speciale, istoric academician Georgeta Filitti, Membru de Onoare al Academiei Române și Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Ploiești, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit și în parteneriat cu CSM Ploiești, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024.

Reuniunea hipică „ Manole Filitti”, un spectacol desăvârșit pe Hipodromul Ploiești

Peste 500 de spectatori au asistat, duminică dimineaţă, la Reuniunea „Manole Filitti”, eveniment pe care Hipodromul Ploiești l-a găzduit, începând cu ora 10:00, în parteneriat cu Jockey Club Român, potrivit csmploiesti.ro.

Evenimentul hipic a avut, în total, şase întreceri de trap şi de galop. Două dintre aceste curse au fost dedicate memoriei lui Manole Filitti, membru al Jockey Club încă dinaintea celui de-al doilea război mondial şi unul dintre iniţiatorii reluării activităţii Jockey Club Român în anul 1991, vicepreședinte al Clubului până în anul 1996, când a plecat la Domnul. Acestea au fost și cele mai aşteptate întreceri hipice de cei prezenți în tribune la reuniunea de excepție!

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă