19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiConcurs internațional de schi alpin la Sinaia

Concurs internațional de schi alpin la Sinaia

În aceste zile se desfășoară un concurs internațional de schi alpin la Sinaia, cu participarea a peste o sută de sportivi.

Concurenții provin din Letonia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria și România. Competiția se desfășoară în perioada 1 – 3 martie 2023 sub denumirea SKI on SKY.

Evenimentul este organizat de Primăria Sinaia și clubul sportiv Carpați Sinaia, în parteneriat cu Federația Română de Schi-Biatlon, și include probe de slalom și slalom uriaș pentru sportivii juniori din categoriile de vârstă U14 și U16, masculin și feminin.
  
„Ne bucură foarte mult organizarea acestei competiții internaționale pe pârtia Valea Dorului 1 din stațiunea Sinaia, pârtie omologată FIS. După succesul de la Borșa, acolo unde weekend-ul trecut a avut loc Campionatul Național de Schi Alpin FIS, sunt convins că și această competiție va fi una extraordinară. Nu poate decât să mă facă mândru și fericit faptul că România găzduiește din ce în ce mai multe competiții internaționale de sporturi de iarnă. SKI ON SKY reunește cei mai buni juniori la schi alpin atât din țara noastră, cât și din alte țări. Vom asista din nou la un spectacol sportiv în adevăratul sens al cuvântului și sunt sigur că acest eveniment va strânge un număr mare de spectatori care îi vor susține pe sportivi și se vor bucura din plin de frumusețea acestui sport. Mulțumim Primăriei Sinaia, domnului primar Vlad Oprea, precum și clubului sportiv Carpați Sinaia pentru implicare și organizarea impecabilă”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon.

S-au extins pârtiile pentru schi alpin la Sinaia

„În acest sezon, ne-am concentrat pe îmbunătățirea experienței de schi pentru toți vizitatorii noștri. Am extins pârtiile și am investit în echipamente de top, astfel încât să putem oferi o experiență de schi de înaltă calitate. Pentru noi, organizarea acestei competiții internaționale de schi alpin reprezintă o mare onoare și o provocare în același timp. SKI on SKY Race Sinaia va aduna cei mai buni juniori din țară și de peste hotare, care vor concura în două discipline spectaculoase: slalom și slalom uriaș.

Îmi doresc ca acest prim concurs internațional să fie unul de succes să aducă un plus valoare atât pentru comunitatea locală, cât și pentru iubitorii schiului”, a explicat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
 
Competiția SKI ON SKY face parte din calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS), destinată categoriilor de juniori, fete și băieți U14 și U16.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă