16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportBăsescu: PSD dorește să utilizeze banii publice pentru a mitui primarii pentru...

Băsescu: PSD dorește să utilizeze banii publice pentru a mitui primarii pentru susținerea lui Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că au fost emise un set de acte normative și au fost puse sub control politic o serie de instituții, ce pot afecta grav desfășurarea alegerilor.

”Constat că au fost emise un set de acte normative și au fost puse sub control politic o serie de instituții, ce pot afecta grav desfășurarea alegerilor. PSD dorește să utilizeze banii publice pentru a mitui primarii pentru susținerea lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale”, a afirmat Traian Băsescu.

Șeful statului a punctat că președinta CNA nu monitorizează cu atenția modul în care se desfășoară campania electorală.

Traian Băsescu a susținut că Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, și-a abandonat misiunea.

Președintele a cerut public demisia sau demiterea imediată a șefului Jandarmeriei. 

”Ministerul de Interne, respectiv Jandarmeria, manifestă un fenomen de obediență față de PSD. Cer public demisia imediată a șefului Jandarmeriei”, a spus Băsescu. 

Șeful statului a protestat împotriva declarației premierului Victor Ponta care a comparat cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu cu regimul nazist.

”Probabil Victor Ponta înțelege prin debăsificare societății să mă acuze că am predat arhiva Dunărea la CNAS, probabil prin debăsificare înțelege că am deschis accesul la arhivele statului și așa au apărut torționarii pe care nu știam de unde să îi luăm, probabil prin debăsificare înțelege că a început să funcționeze justiția”, a explicat președintele.

Traian Băsescu și-a exprimat speranța că România nu va avea nevoie de ”depontizare”.

Președintele a abordat și subiectul comisarului european al României și a susținut că România va avea un portofoliu ”cu care nu o să ne fie rușine”. ”A fost o glumă lansată de la Bruxelles, iar premierul s-a panicat”, a spus Băsescu.

Legat de inițiativa de suspendare a lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte l-a rugat pe președintele Senatului să citească cu atenție Constituția.

La începutul declarației, președintele Traian Băsescu a ținut să le explice jurnaliștilor motivele pentru care a grațiat o femeie de 72 de ani acuzată de corupție.

”Am semnat un decret de grațiere pentru doamna Tiron Jana. Am grațiat o femeie acuzată de corupție. Doamna lucra ca asistentă medicală și a promis unei alte persoane că o va ajuta să se angajeze ca secretar dactilograf în locul unde lucra ea. Fapta de corupție constă în primirea de bani și bunuri în valoare de 35 de lei noi. Certificatele de la dosar arată că a fost operată de mai multe ori și are multe boli cronice. Doamna are 72 de ani. După 17 ani de la condamnare, ar trebui să intre în închisoare. Mi s-a părut că este unul din cazurile care pot face obiectul unei grațieri. Am grațiat un om extrem de bolnav care la vârsta de 72 de ani nu mai este capabil să facă închisoare”, a explicat președintele.

Cele mai citite

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă