16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialZiua Mondială a Epilepsiei, marcată în 26 martie

Ziua Mondială a Epilepsiei, marcată în 26 martie

Clădirea Guvernului României va fi luminată, miercuri seară de la 18.30, în mov, pentru a marca ”Purple Day”- Ziua Mondială a Epilepsiei, se arată într-un comunicat al Executivului, remis România liberă.

Astfel, Guvernul României se alătură în semn de susţinere demersului Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare de marcare a Zilei Mondială a Epilepsiei.

În cadrul evenimentelor dedicate combaterii acestei maladii, tot miercuri, de la ora 18.00, Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare organizează flashmob-ul “Purple Salsa”, pentru al doilea an consecutiv, la Centrul comercial Plaza România din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Fondată în Statele Unite de către Cassidy Megan în 2008, în prezent, ”Purple Day” este marcată în peste 50 de ţări din lume, cu scopul de a creşte gradul de informare în privinţa bolii, risipind astfel miturile asociate epilepsiei. Culoarea acestei zile este violetul, iar cei care vor să susţină blonavii de epilepsie pot purta în această zi această culoare.

În România, Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România (ASPERO) organizează în colaborare cu companii farmaceutice acţiuni de informare despre această boală. Este necesar ca informaţiile despre boală, cauze, simptome, precum şi despre cum se poate acorda primul ajutor în cazul unei crize convulsive/epileptice să ajungă la membrii familiei, angajaţi şi angajatori, pentru ca cei afectaţi să nu mai fie marginalizaţi sau discriminaţi şi să se poată integra în societate.

 


 

 

 

 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă