11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialZece kilograme de heroina aduse cu vaporul la Constanta

Zece kilograme de heroina aduse cu vaporul la Constanta

O periculoasa retea internationala de traficanti de droguri a fost anihilata de politisti si procurori. Primii cinci membri ai filierei romano-turce au fost prinsi in flagrant la Constanta, in timp ce incercau sa plaseze pe piata aproape zece kilograme de heroina.
Actiunea de filaj a inceput in luna septembrie, iar luni, 23 octombrie 2006, au fost prinsi cinci traficanti din municipiul Constanta. Politistii de la IGPF au efectuat un flagrant la Bucuresti, detinand o informatie despre livrarea unei cantitati importante de cocaina. Destinatarul marfii, Gheorghe V., 39 ani, si belgianul de origine turca Ozdemir O., 38 ani, insotitorul transportului, au fost retinuti de politistii de frontiera in timp ce ridicau un colet in care erau aproximativ 400 de grame de cocaina. Ulterior, au fost identificati si alti membri ai filierei. In 20 octombrie, politistii de frontiera au aflat ca un important transport de heroina, din Turcia, urma sa fie adus in tara. In ziua urmatoare, dupa-amiaza, informatia se confirma, transportul urmand sa soseasca in Portul Constanta, pe nava sub pavilion turc Yilmaz Kaptan. Vaporul ajuns in rada a fost supravegheat de Politia de Frontiera, pana in momentul acostarii. A doua zi dimineata, nava Yilmaz Kaptan a acostat in Dana 38 a Portului Constanta. Putin mai tarziu, doi marinari turci au coborat pe chei cu o geanta sport si, dupa mai multe manevre pentru a vedea daca sunt supravegheati, in centrul orasului, s-au intalnit cu destinatarii marfii: Kaya, Akkaya si Marian. Flagrantul a fost realizat de politisti de frontiera coordonati de un procuror DIICOT, in geanta fiind gasite 11 pachete invelite in banda adeziva, in care erau aproape zece kilograme de heroina. Cei cinci au fost retinuti si transportati la Bucuresti.
In ziua urmatoare au avut loc descinderi simultane in mai multe locatii din Capitala, fiind depistati alti noua membri ai retelei. La perchezitii au mai fost gasite 300 de grame de heroina pregatita pentru vanzare, trei kilograme de cofeina – folosita pentru a fi amestecata cu drogul, precum si zece comprimate de metadona. Toate cele 14 persoane au fost retinute si au fost indisponibilizate doua autoturisme, aproape 8.000 de lei, 16.500 de euro, 10.000 de dolari, precum si aproximativ 700 de grame de bijuterii din aur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă