11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialZece etape mulţumitoare pentru echipa lui Hagi

Zece etape mulţumitoare pentru echipa lui Hagi

Echipa Viitorul Constanţa a anunţat că îşi doreşte ca la primul sezon în Liga I să termine între primele zece echipe. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi este la un pas de acest obiectiv şi, în primele runde a demonstrat că nu îi va fi deloc greu să îşi atingă ţinta. Au trecut zece etape din actualul sezon al Ligii I, iar o analiză atentă a evoluţiilor Viitorului ne confirmă faptul că gruparea constănţeană nu va fi o prezenţă meteorică în eşalonul de elită aşa cum s-a întâmplat cu multe alte echipe nou-promovate. Bilanţul constănţenilor după zece etape consemnează doar două victorii. Totuşi, echipa de pe litoral nu a pierdut decât trei meciuri – ultimul, duminică, pe terenul Rapidului. Viitorul este însă echipa egalurilor. Numai puţin de cinci partide au fost încheiate de constănţeni la egalitate. Chiar primele trei runde ale stagiunii au consemnat rezultate de egalitate pentru formaţia pregătită de Cătălin Anghel. O dată cu înaintarea în campionat, tracul debutului a dispărut şi gruparea de la malul mării a reuşit evoluţii excelente reuşind să remizeze cu SC Vaslui, 2-2 şi cu fosta campioană, Oţelul Galaţi, scor 1-1. Punctele acumulate în cele zece runde situează gruparea constănţeană pe locul 12 în ierarhia Ligii I.

„Nu ne putem declara nemulţumiţi de acest start de sezon. Am avut meciuri bune, dar şi evoluţii mai puţin reuşite. O privire de ansamblu ne face să fim pozitivi în ceea ce priveşte viitorul echipei. Trebuie remarcat faptul că mulţi jucători sunt foarte tineri şi au luat abia acum contact cu fotbalul din prima ligă. O dată ce aceşti jucători vor prinde încredere deplină în forţele lor, o să ajungem şi la serii de victorii”, a declarat Cătălin Anghel, tehnicianul echipei de pe litoral.

De remarcat şi faptul că Viitorul şi-a stabilit un 11 de bază, care rămâne nemodificat de mai bine de trei etape. 

Un nou tânăr aruncat în luptă

Meciul din Giuleşti, de duminică, contra Rapidului, a constituit un nou prilej pentru FC Viitorul de a-şi lansa talentele în Liga I. După ce în primele nouă runde ale actualului campionat şi-au făcut botezul pe prima scenă fotbalistică a ţării 14 jucători ai formaţiei constănţene, duminică a venit rândul lui Ionuţ Vînă să susţină prima partidă a carierei în Liga I. Născut pe 20 februarie 1995, acesta a intrat pe teren în minutul 87, când l-a înlocuit pe Nicolae Dică. Mai mult, Ionuţ Vînă a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează în acest sezon în Liga I, depăşind recordul coechipierului său Mihai Bălaşa (născut pe 14 ianuarie 1995).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă