17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialZece beneficii pentru sănătate ale merelor

Zece beneficii pentru sănătate ale merelor

Merele conțin diferite substanțe nutritive benefice organism, de aceea ele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Canadian Living prezintă zece beneficii pe care merele le au asupra sănătății și siluetei tale.

1. Scade colesterolul

Consumul de mere scade semnificativ nivelul colesterolului din sânge. Fibrele solubile pe care acest fruct le conține ajută în acest sens organismul.

2. Coaja mărului previne creșterea în greutate

O substanță care se găsește în coaja mărului, respectiv acidul ursolic, este benefică în lupta cu obezitatea.

3. Merele sunt sățioase

Un alt mod prin care merele te ajută să te menți în formă este faptul că acestea deși conțin doar 100 de calorii te păstrează sătul o perioadă îndelungată.

4. Consumul de mere ajută la curățarea dinților

Acest fruct acționează ca un instrument de curățare al dinților. Mănâncă un măr după fiecare masă și astfel îți vei păstra dantura curată, chiar și fără o periuță de dinți.

5. Previn diabetul

Potrivit unui studiu, consumul de mere a fost asociat cu un risc mai mic de diabet tip 2. Pentru cei care au diabet, merele sunt cel mai bun desert.

6. Stimulează imunitatea

Fibrele solubile din mere întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să se protejeze împotriva bolilor.

7. Merele pot reduce riscul de cancer

Numeroase studii au demonstrat că există alimente care luptă împotriva cancerului, iar mărul este unul dinte acestea. Consumul de mere reduce riscul apariției cancerului de sân, cancerului de colon și cancerului pulmonar.

8. Stimulează în mod natural bacteriile intestinale bune

Consumul de mere ajută la stimularea bacteriilor bune din intestin și elimină problemele de transit intestinal.

9. Ajută la respirație

Numeroase studii au arătat o legătură între consumul de mere și un risc scăzut de atm. Există o întreagă serie de fitonutrienți găsiți în mere, majoritatea cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care imbunătățesc funcția respiratorie.

10. Sunt benefice pentru protejarea inimii

În concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie, cercetătorii au realizat că riscul decesului provenit din infarct poate fi redus dacă persoanele peste vârstnice ar consuma un măr în fiecare zi.

Cele mai citite

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă