11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialWozniacki, forțată să joace tenis ACCIDENTATĂ. Scandal în lumea tenisului!

Wozniacki, forțată să joace tenis ACCIDENTATĂ. Scandal în lumea tenisului!

Caroline Wozniacki, locul 5 WTA, a criticat una dintre realitățile pe care jucătoarele din tenis le au de înfruntat într-un sezon, aglomerarea calendarului și evoluarea până la epuizare. Daneza a criticat Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) după ce a fost forțată să evolueze accidentată la Toronto.

“Nu m-am antrenat de o săptămână pentru că am vrut să fiu sigură că sunt sută la sută sănătoasă. Vreau să fiu în stare să joc cel mai bun tenis şi nu poţi să faci asta dacă nu te antrenezi. Regulile spun că eşti forţată să joci dacă eşti o jucătoare din Top 10 şi dacă turneul este obligatoriu. Dacă nu o faci, eşti amendată cu sumă imensă de bani. Primeşti zero puncte în clasament… ceea ce este o nebunie. WTA spune «vrem jucătoare sănătoase, vrem ca ele să joace la nivelul lor cel mai bun la fiecare turneu». Asta-i bine, dar nu e bine faptul că ei te împing să joci oricând şi când nu te simţi la sută la sută”, a spus daneza, conform BBC.

Citește și TOP 10 Cel mai bine plătite sportive din lume în 2015. Ce loc ocupă Simona Halep

Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 4, a jucat la Toronto după ce nu se mai antrenase timp de o săptămână, deoarece nu se recuperase complet după o accidentare la picior. Drept urmare evoluția sa din turul al doilea al Rogers Cup a fost una sub așteptări, fiind eliminată de Belinda Bencic (Elveţia locul 20 WTA), cu scorul de 7-5, 7-5, după două ore de joc.

Citește și Zile de COȘMAR la WTA Toronto: Rivalele Simonei Halep, eliminate una după alta! Vezi rezultatele SURPRIZĂ

Situația face ca de multe ori jucătoarele să refuze meciurile din Cupa Federațiilor, acolo unde evoluează pentru naționala țării lor, pentru a putea fi în formă maximă în circuitul WTA. O situație similară a avut loc atunci când Simona Halep nu a evoluat în partida România – Canada, câștigată de tricolore, pentru a putea juca la Premierul de la Stuttgart.

Citește și Veste bună pentru Halep! Ce se întâmplă în clasament după eliminările SURPRIZĂ de la Toronto

Wozniacki va rămâne pe locul 5 mondial la finalul acestei săptămâni, la puțin puncte în spatele Petrei Kvitova și a Simonei Halep.

La Toronto, Halep va evolua, joi, în optimile de finală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă