16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialWizz Air revine la Târgu Mureş

Wizz Air revine la Târgu Mureş

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că va reduce operaţiunile pe carele efectuează pe Aeroportul Internaţional Cluj cu 26 la sută şi că va muta anumite zboruri Aeroportul Târgu Mureş.

Potrivit vicepreşedintelui Wizz Air, John Stephenson, decizia a fost luată în urma unor divergenţe pe care conducerea companiei le-a avut cu directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo. El i-a anunţat pe reprezentanţii companiei aeriene de introducerea unor noi taxe de aeroport, care ar urma să crească cu până la 50%.

Astfel, flota Wizz Air de la Cluj, formată din trei avioane, va fi redusă la două. Un aparat Airbus A320 urmează să fie relocat în Târgu-Mureş. O dată cu această decizie, baza de plecare şi aterizare pentru cursele Dusseldorf, Roma, Londra, Paris şi Dortmund, se va muta la Târgu-Mureş din 5 mai.

Stephenson a explicat că firma a fost nevoită să adopte această soluţie pentru a menţine preţurile scăzute ale biletelor.

“Rămânem dedicaţi obiectivului de a oferi pasagerilor noştri cele mai scăzute tarife posibile. Dacă un aeroport va creşte taxele, pentru orice motive, noi vom reacţiona pentru a ne proteja călătorii de costuri şi tarife mai mari”, a spus John Stephenson.

Ciceo: “Decizia Wizz Air nu se justifică”

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat că intenţia companiei Wizz Air de a-şi muta o parte din curse “nu se justifică”. El a explicat că trebuie să aplice aceleaşi preţuri faţă de toţi operatorii.

“Considerăm că Wizz Air nu are dreptate în argumentele pe care le-a prezentat şi, în continuare, aeroportul va trebui să acţioneze astfel încât să-şi poată acoperi costurile şi să-şi deservească cât mai bine pasagerii”, a spus David Ciceo, care a precizat că cei de la Wizz Air au anunţat acţiuni similare şi la Timişoara, de unde vroiau să mute o parte din zboruri la Arad, pe care până la urmă nu le-au pus în practică.

Wizz Air este cea mai mare companie low cost care operează în România şi în Europa Centrală şi de Est, cu 9,8 milioane de pasageri în ultimele 12 luni.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă