3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialWashingtonul a primit actul de acuzare egiptean împotriva unor ONG-uri

Washingtonul a primit actul de acuzare egiptean împotriva unor ONG-uri

Statele Unite au anunţat miercuri că au primit actul de acuzare a membrilor americani ai unor organizaţii nonguvernamentale (ONG) incriminate de justiţia egipteană de ingerinţă “politică” ilegală, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“De acum, ne aflăm în posesia actului de acuzare”, a declarat în faţa presei Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Documentul are 175 de pagini şi este în arabă. “Încercăm să studiem pentru a înţelege cine este acuzat şi la ce ne putem aştepta”, a subliniat ea, fără să precizeze numărul persoanelor acuzate şi nici apartenenţa sau organizaţiile vizate.

Organizaţiile din care fac parte sunt specializate în susţinerea societăţii civile. Sediile lor au fost percheziţionate la sfârşitul lui decembrie, în Egipt, sub acuzaţii ca lipsa de autorizare ori finanţare străină ilegală.

Dosarele unui număr de aproximativ 40 de angajaţi egipteni şi străini, între care 19 americani, au fost transmise la începutul lui februarie justiţiei, iar aceştia ar putea fi judecaţi la o dată încă nedeterminată.

Potrivit unuia dintre magistraţii egipteni din acest caz, Sameh Abu Zeid, aceste asociaţii sunt acuzate că au acţionat “fără autorizaţie”, efectuând “activităţi pur politice, fără legătură cu activitatea din domeniul societăţii civile”.

Acest caz a tensionat relaţiile dintre Egipt şi Statele Unite, anumiţi aleşi americani avertizând că riscul unei rupturi “catastrofale” între cele două ţări nu a fost niciodată atât de mare.

 

Cele mai citite

Primarul Cherecheș anunța că e prieten cu Ciolacu și Ciucă, doar cu patru luni înainte să fie condamnat la închisoare și să fie capturat...

Fostul primar de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care acum este arestat în Germania, anunța cu doar patru luni mai înainte că el este...
00:00:37

VIDEO. Explozie în timpul unei slujbe catolice în Filipine. Patru persoane au murit

Un martor ocular a filmat momentul în care se vede cum persoane rănite sunt transportate în vehicule și duse de urgență la spital, după...

Utilizatorii WhatsApp vor putea să facă invizibile conversațiile pe care doresc să le țină secrete

WhatsApp a introdus recent o schimbare semnificativă, oferind utilizatorilor săi acces la o nouă funcție secretă ce cu siguranță îi va încânta. Nou funcție WhatsApp Funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă