20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVrancea: Un inspector şcolar ar fi fost lovit de un antrenor, pentru...

Vrancea: Un inspector şcolar ar fi fost lovit de un antrenor, pentru că nu a vrut să iasă din sala de sport

Un inspector de educație fizică și sport din Vrancea a reclamat la poliție că un antrenor l-a lovit și amenințat, însă profesorul de sport respinge acuzațiile, transmite Mediafax. Motivul a fost că inspectorul nu a vrut să iasă din sala de sport unde antrenorul ținea o oră de judo.

Ionel Ambrosie, inspectorul de educaţie fizică şi sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, susţine că Dumitru Zisu, antrenor coordonator la Centrul de Excelenţă în Judo din Focşani, l-a lovit şi ameninţat, joi seară, în Sala Polivalentă din Focşani şi că la incident a fost martor şi profesorul Laurenţiu Nucu Manu.

Ambrosie a povestit că a mers la Sala Polivalentă să îl caute pe Marian Rădulescu, directorul Clubului Sportiv Municipal CSM Focşani 2007, însă aici ar fi fost apostrofat, lovit şi ameninţat de către Dumitru Zisu.

"Am intrat şi era deschisă uşa la judo, am făcut un pas şi acolo era domnul Dumitru Zisu, a sărit la mine după saltea şi m-a smucit de mână să intru în sală la dumnealui. I-am zis că nu stăm de vorbă acum, că am treabă şi că dacă vrea, să vină la mine la ISJ“, susţine Ambrosie.

Inspectorul spune că, ulterior, a părăsit sala de judo, însă a fost urmărit de Dumitru Zisu, care insista ca inspectorul să se oprească şi să stea de vorbă cu el.

"A apărut domnul Dumitru Zisu şi a început să strige după mine: «Ionele!, vreau să stau de vorbă cu tine acum». I-am zis din nou că nu stau de vorbă şi a început să alerge uşor după mine, după masa de la arbitri strigând: «Vreau acum să stau de vorbă cu tine» şi tot venea după mine. Am făcut de trei ori înconjurul mesei, după care am mers spre banca de rezerve din stânga şi a venit iar la mine. La fel i-am spus: «Te rog, nu stau de vorbă acum» nimic, tot a insistat. La un moment dat, a făcut o faţă şi a ţipat: «Bă, vreau să vorbesc cu tine», i-am zis din nou că nu vorbim acum“, a continuat Ionel Ambrosie, adăugând că antrenorul de judo, enervat, l-a lovit cu dosul palmei.

"S-a enervat şi mi-a tras un dos de palmă tare de tot de m-am dus doi metri în spate. I-am zis «ce faci, nu ţi-e ruşine să dai în mine, ce fel de profesor eşti dumneata?». S-a aprins la faţă şi a început să mă ameninţe. Alături de noi era şi profesorul Laurenţiu Nucu Manu, care poate să confirme cele întâmplate“, a povestit inspectorul de educaţie fizică şi sport, Ionel Ambrosie.

Contactat telefonic, Dumitru Zisu a spus că nu are nimic de comentat şi că doar a vorbit cu Ambrosie.

"Eu nu am nimic de comentat. Două vorbe am schimbat cu dumnealui. Eu nu îmi aduc aminte altceva. (…). Ce vă interesează pe dumneavoastră dacă ar fi fost? Nu a fost nimic, repet. Ce vă interesează? Dar de ce să îl omor? L-am făcut eu să îl omor? V-am spus că nu, nu este adevărat nimic. Nu cunosc nimic“, a mai spus antrenorul Dumitru Zisu.

Pe de altă parte, profesorul Laurenţiu Nucu Manu susţine că cele relatate de Ionel Ambrosie sunt adevărate şi că a încercat să îl potolească pe Dumitru Zisu, însă nu a reuşit.

"Am fost de faţă la tot ce s-a întâmplat ieri (n.r. – joi) la Polivalentă. Inspectorul i-a spus lui Dumitru Zisu că are treabă şi că nu poate sta de vorbă cu el. Totul a fost la stadiul de vorbă până când Dumitru Zisu a venit în sală după inspector şi de aici măcelul. Zisu a ţipat la Ambrosie că îl omoară, că îl distruge. Acesta calm i-a zis că nu vrea să vorbească cu el, atunci Zisu i-a dat un dos de palmă lui Ambrosie de s-a dus doi metri în spate. Am intervenit între ei, dar Zisu tot continua să îl ameninţe că îl omoară. I-a zis că el l-a pus inspector, el îl va distruge. Şi tot felul de ameninţări de acest gen", a spus Laurenţiu Nucu Manu.

Vineri, inspectorul de educație fizică și sport Ionel Ambrosie a depus, vineri, o plângere la IPJ Vrancea, în care îl acuză pe antrenorul Dumitru Zisu, care l-ar fi lovit și amenințat.

Plângerea sa a fost trimisă la Parchetul Judecătoriei Focșani pentru a i se atribui numărul unic, iar cercetările vor fi făcute de către polițiști din cadrul Poliției municipiului Focșani.

Inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, a confirmat că plângerea respectivă a fost depusă.

"Plângerea a fost depusă la IPJ Vrancea, urmând ca în cauză să fie făcute cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare”, a declarat inspectorul principal Bogdan Toader.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă