-0.1 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialVrancea: Alunecare de teren, din cauza precipitațiilor

Vrancea: Alunecare de teren, din cauza precipitațiilor

O alunecare de teren a avut loc într-o localitate din Vrancea, ca urmare a topirii zăpezii și a precipitațiilor din prima jumătate a lunii martie, informează Mediafax.

”În comuna Jariştea comisia mixtă a stabilit că, în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor din prima parte a lunii martie, au fost generate alunecări de teren care au dus la afectarea unui teren aflat în proprietatea Schitului Buluc pe aproximativ 3.000 de metri pătrați, fiind totodată afectat cimitirul pe 30 de metri pătrați şi două anexe (un grajd şi o magazie). În ceea ce priveşte Biserica din lemn “Sfânta Treime”, monument istoric, la momentul realizării constatării nu se afla în pericol, fiind la o distanţă de aproximativ 30 metri de vârful alunecării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță.

Astfel, alunecare de teren a avut loc în localitatea Jariștea, din județul Vrancea, pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, care aparține Schitului Buluc.

”Prin ordin al prefectului au fost constituite comisiile mixte formate din specialişti de la mai multe instituţii care se vor deplasa în fiecare unitate administrativ teritorială afectată, vor evalua fizic pagubele şi vor stabili măsuri în consecinţă, documentele întocmite la faţa locului urmând să fie supuse avizării membrilor comitetului.”, a mai declarat Duță.

Biserica din lemn a Schitului Buluc, care este monument istoric și care se află la 30 de metri distanță de zona producerii alunecării de teren, nu a fost afectată, însă este în pericol. Dacă alunecarea de teren va continua, nu este exclus ca și lăcașul de cult să fie afectat.

Și comuna Negrileşti a fost afectată de alunecări de teren, pagube fiind înregistrate la o locuinţă care este în pericol de prăbuşire.

Mai multe localități din județul Vrancea au fost afectate de alunecări de teren, în urma ploilor din ultimele zile.

Cele mai citite

CSO Voluntari, în „sferturile” Cupei Challenge

Formația feminină de volei CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a surclasat echipa sârbă ZOK Ub...

Marii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui George Simion

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP aduce o surpriză în privința preferințelor electorale ale românilor. Conform acestui sondaj, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a urcat...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă