11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVoronin: Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria

Voronin: Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria

Liderul comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat, joi, că nu crede că scenariul din Crimeea se poate repeta în Transnistria, relatează UNIMEDIA, conform Digi 24. El a precizat că, în întrevederile cu Vladimir Putin, preşedintele rus l-a asigurat că respectă integritatea teritorială a Moldovei.

„Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria. Sunt diferenţe între Crimeea şi Transnistria. Acolo locuitorii au decis prin referendum, nu altfel. Nu se compară un caz cu altul, sunt diferenţe în istorie, multe procese au avut loc până acum şi au loc şi în prezent. Nu se ia aşa decizii automat. Dacă a trecut în Crimeea, nu înseamnă că va trece şi în cazul Transnistriei. Aşa ceva nu susţin şi nu voi susţine niciodată”, a declarat fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Citeşte şi: Parlamentul din Moldova organizează audieri privind securitatea ţării

El a spus că la toate întrevederile pe care le-a avut cu Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse l-a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Liderul PCRM mai spune că vinovat de soarta Crimeei se face fostul preşedinte rus Boris Elţîn, care ar fi semnat un Acord cu privire la peninsulă în timp ce se afla în stare de ebrietate. „Atunci, la acel moment trebuia să fie hotărâtă problema Crimeei”, consideră liderul comunist.

Citeşte şi: Leancă, despre dorinţa de independenţă a Tiraspolului: ”Nimic nou sub soare”

Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk se află într-o vizită la Moscova, în contextul în care Guvernul rus examinează, joi, într-o reuniune specială, situaţia din regiunea transnistreană, după ce Tiraspolul a cerut Rusiei să examineze posibilitatea anexării Transnistriei la Federaţia Rusă, după modelul Crimeei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă