11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialVoronin: Atitudinea agresiva a Romaniei este favorizata de conflictul transnistrean

Voronin: Atitudinea agresiva a Romaniei este favorizata de conflictul transnistrean

Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, considera ca problema transnistreana reprezinta un "mediu prielnic" pentru manifestarile de nationalism, extremism si romanism agresiv, relateaza agentia Omega in pagina electronica, potrivit Mediafax.
"Este un cadou pentru echipa lui (Igor) Smirnov. Evident, cu cat mai multa instabilitate va fi la Chisinau, cu atat mai multe probleme va avea statul moldovenesc, societatea moldoveana, in consecinta, vom atrage mai putina atentie conflictului transnistrean", a spus Voronin intr-un interviu pentru postul de radio Ecoul Moscovei.
Voronin a declarat ca promotorii acestor idei se bazeaza pe faptul ca problema transnistreana nu este rezolvata, servind drept "mediu prielnic pentru nationalism". "Daca nu ar exista problema transnistreana, daca statul era unul integru, aceasta agresiune a Romaniei in Moldova s-ar fi stins de mult", a insistat liderul moldovean, adaugand ca aceste probleme pot fi rezolvate prin reintegrarea Moldovei. "Din aceste motive, trebuie sa muncim mai mult, sa muncim si impreuna cu prietenii nostri, statele care vor ca tara noastra sa fie una integra".
La 15 mai, presedintele Traian Basescu a reiterat pozitia oficiala a Romaniei de a nu semna un Tratat de frontiera cu Republica Moldova. "Consideram inutila semnarea unui tratat de frontiera care sa faca din seful statului roman un partener al lui Ribbentrop si al lui Molotov", a spus Basescu.
Romania este singura tara din Uniunea Europeana, care nu semneaza Tratatul de Baza si Tratatul de frontiera cu un stat vecin – Republica Moldova, lungimea totala a frontierei moldo-romane fiind de 681,3 kilometri.

Cele mai citite

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...
Ultima oră
Pe aceeași temă