20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialVolkswagen invadează America cu E-GOLF

Volkswagen invadează America cu E-GOLF

De câțiva ani, Volkswagen a urmărit de pe margine cursa marilor fabricanți auto de produce mașini electrice.

Dar în această toamnă, constructorul german va aduce primul său vehicul electric în SUA, versiunea cu baterii a venerabilului Golf, modelul hatchback ce a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare la nivel global.

Numit e-Golf, acest model este construit pe aceeași platformă ca și variantele pe benzină și motorină a concernului german, platformă reproiectată pentru modelul anului 2015.

Deși puțin întârziat, e-Golf, întră pe o piață americană ce oferă destule vehicule cu zero emisii, cum ar fi cele construite de: Honda, Toyota, GM, Chrysler, Ford, Nissan, BM si Mercedes-Benz.

Sosirea întârziată nu îi deranjeză pe cei de la VW. “Mai degrabă să o facem bine de prima dată”, a declarat Lars Menge, directorul general al strategiei de produs pentru VW în America.

“Venim cu o mașină mult mai bună, iar acum toți ceilalți trebuie să facă un efort ca să ne urmeze”, a adăugat Menge.

Este o afirmație curajoasă, având în vedere punctele forte ale concurenților din acest segment, cum ar fi: Nissan Leaf, Fiat 500e și Honda Fit EV.

Noul e-Golf vine cu un design clasic, dotat cu funcții utile pentru a atrage cumpărătorii care nu au ales încă mașinile electrice.

Noua platformă Golf, vine cu o experiență mare în gama mașinilor mici, având în vedere ca din grupul Volkswagen fac parte și Audi, Seat și Skoda.

Motorul electric al lui e-Golf dezvoltă 115 cai putere și va ajunge de la zero la 100 de km/oră în aproximativ 10 secunde. Cei de la VW estimează că mașina va parcurge  115 mile cu bateria încărcată la maxim, iar încărcarea ei va dura în jur de 4 ore.

Încă nu se știe prețul exact de vânzare, dar modelul e-Golf 2015 merită așteptarea.

Cele mai citite

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă