5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVoi nu aveţi nici o problemă că Ponta şi Şova s-au îmbogăţit...

Voi nu aveţi nici o problemă că Ponta şi Şova s-au îmbogăţit pe spatele nostru?

Cazul Ponta- Şova nu este despre „dreptul” procurorilor de a schimba un guvern. Nici despre liberalii care încearcă să profite de problemele penale ale premierului, aşa cum repetă de câteva zile propaganda pesedistă. Cazul Ponta- Şova ne arată, de fapt, cum au fost căpuşate două companii de stat şi cum funcţionează schema prin care unii politicieni se îmbogăţesc pe banii noştri, ai tuturor.

Voi, cei care ascultaţi de dimineaţă până seara prostiile debitate de Mihai Gâdea, Mircea Badea sau Victor Ciutacu, precum şi de celelalte slugi pesediste, nu aveţi nici o problemă că premierul şi prietenul său au încasat milioane de lei, făcându-se că muncesc pentru două companii de stat care nu aveau în realitate nevoie de serviciile lor? Eu cred că aveţi, dar aţi uitat.

Sigur, există mulţi alţi politicieni în situaţii similare cu Victor Ponta şi Dan Şova, se vehiculează în aceste zile numele Alinei Gorghiu şi contractele semnate de şefa PNL cu Electrica, dar haideţi să le luăm pe rând. Deocamdată, procurorii au început o anchetă în cazul milioanelor de lei încasate necuvenit de la Rovinari şi Turceni. De ce ar trebui să amestecăm acest caz cu altele?

Uriaşa maşinărie de propagandă din slujba lui Ponta încearcă să transforme cererea DNA de ridicare a imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul premierului într-o discuţie despre „lovituri de stat”, schimbarea unui guvern de către procurori şi multe alte aberaţii. Scopul nu este altul decât acela de a ascunde FAPTELE din acest caz: firma de avocatură „Şova şi asociaţii” a încheiat cu Rovinari şi Turceni mai multe contracte de asistenţă juridică de care cele două companii nu aveau nevoie, iar o parte din bani au ajuns apoi şi la Victor Ponta, care în perioada respectivă era deputat de Gorj. O schemă clasică de căpuşare a unor firme de stat, folosită în România de extrem de mulţi oameni influenţi din politică. Din toate partidele, ca să fim bine înţeleşi.

Este treaba procurorilor să îmbrace această poveste într-o formă juridică, penală. Treaba noastră este însă să nu pierdem nici o clipă din vedere esenţialul. Ca o paranteză, nici măcar Şova şi Ponta nu neagă faptele din acest dosar. Ei doar spun că banii respectivi li se cuveneau, au fost  “munciţi” cum ar veni, deci procurorii nu au de ce să transforme contractele cu Rovinari şi Turceni într-un dosar penal.

Când nu scapi din vedere faptele, cazul Ponta- Şova e simplu. Ce lovitură de stat e asta, în care un procuror cere acordul Parlamentului ca să investigheze o japcă din banii statului,vizibilă şi de pe Lună?

Când eşti atent la fapte şi nu la zgomotul din jurul lor, nu ai cum să fii păcălit nici de gestul parlamentarilor puterii care au respins marţi dimineaţă cererea procurorilor DNA de urmărire penală a premierului. Prin votul lor, ei nu şi-au apărat premierul, ci s-au gândit probabil la propriile contracte (sau ale prietenilor lor) încheiate cu alte companii de stat după modelul Ponta- Şova.

Când eşti atent la fapte, înţelegi altfel şi poziţia de marţi a Ambasadei SUA că „legea trebuie să se aplice în mod legal în cazul tuturor”. Nu, nu este un amestec în treburile interne ale României, cum zice propaganda. Doar ni se reaminteşte că procurorii trebuie lăsaţi să cerceteze toate acuzaţiile, chiar dacă este vorba de premierul ţării.

Când nu scapi nici o clipă din vedere faptele, nu ai cum să fii păcălit de propagandă. Indiferent ce vor spune slugile lui Ponta prin studiourile de televiziune, nu poţi să nu faci legătura între milioanele câştigate prea uşor de unii politicieni şi sărăcia, salariile mici şi starea de înapoiere în care a fost adusă România. Nu poţi să fii îngăduitor cu astfel de cazuri, precum cel discutat zilele acestea, indiferent dacă procurorii DNA vor ajunge sau nu să finalizeze vreodată dosarul Ponta- Şova.

Victor Ponta se poate ascunde acum în spatele imunităţii parlamentare, în spatele colegilor săi şi al propagandei. FAPTELE sale nu pot fi însă şterse. Iar oamenii trebuie să reţină că premierul lor nu este decât un profitor de pe urma banilor publici, care acum se teme să nu ajungă la închisoare. Cine vă spune altceva în acest moment ori e ticălos, ori a uitat, probabil, despre ce este vorba în cazul Şova- Ponta.

 

 

 

 

 

 

 

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă