11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVodafone Romania: "Rezultate financiare multumitoare, in conditiile date"

Vodafone Romania: “Rezultate financiare multumitoare, in conditiile date”

Vodafone Romania a obtinut in anul fiscal 2008/2009 un profit operational (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 527 milioane de euro, la un nivel al veniturilor totale de 1,166 miliarde euro. Fata de anul fiscal anterior, profitul operatorului de comunicatii este cu 3,5% mai mic, in timp ce veniturile au urcat usor, cu 0,7%.
Acesta este un rezultat multumitor, dupa cum a declarat Liliana Solomon, directorul executiv al companiei, avand in vedere schimbarile produse in climatul macroeconomic, mai ales in ultimele luni. Acesta poate fi si raspunsul la ingrijorarea pe care si-au manifestat-o, zilele trecute, investitorii si analistii straini cu privire la situatia pe care ar putea-o crea in interiorul grupului Vodafone zonele "cu probleme" precum Romania, Turcia si Spania, care s-au dovedit a fi piete dificile in aceste ultimele trimestre, dupa cum a scris site-ul Forexpros.com, citand agentia Reuters.

Raportul grupului Vodafone arata ca marja profitului operational a scazut pe majoritatea pietelor pe care activeaza grupul Vodafone, in urma procesului de extindere a retelelor, a investitiilor in programul de restructurare a operatiunilor in Turcia si accentuarii competitiei pe piata romaneasca.
Liliana Solomon a mai adaugat ca "deciziile de reglementare, incetinirea consumului si deprecierea monedei locale au condus, si acestea, la reducerea ritmului de crestere al companiei, pe fondul provocarilor resimtite in toate activitatile comerciale, in a doua parte a anului financiar".
In perioada analizata, Vodafone Romania a castigat 667.212 clienti noi, ajungand la un numar total de 9,58 milioane de clienti, in crestere cu 7,5% fata de anul fiscal 2007/2008, dar mai mic fata de sfarsitul anului 2008, cand operatorul avea o baza de 9,65 milioane de clienti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă