18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVizita ministrului Turismului in Dobrogea: intre gafe si promisiuni

Vizita ministrului Turismului in Dobrogea: intre gafe si promisiuni

» Ministrul Turismului a inaugurat un santier pe o plaja salbatica aflata sub protectie ecologica.

» Aceasta intentioneaza sa nationalizeze cladirile de patrimoniu cultural din Sulina.

Ministrul Elena Udrea a efectuat o vizita in Delta Dunarii pentru promovarea turismului marcata de mai multe gafe. La Sulina, aceasta s-a descaltat pentru a inaugura investitiile guvernamentale de cinci milioane de euro pe o plaja aflata sub protectie ecologica. Ministrul Turismului a uitat de afirmatiile facute, la Tulcea, in urma cu doua luni, ca nu va aloca bani pentru investitii care afecteaza zonele aflate sub protectie ecologica.
Vizita ministrului pe plaja Sulina si declaratia sa care spune ca "pot incepe lucrarile de amenajare cu fonduri alocate de Ministerul Tuirsmului" constituie si un certificat de buna purtare pentru Aurel Dimitriu, primarul PDL al orasului Sulina, care, anul trecut, a realizat, fara autorizatie de mediu, mai multe imobile pe aceasta plaja salbatica ce apartine Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, imobile care sunt incluse acum in proiectul finantat de Ministerul Turismului.

Ministrul Turismului a incheiat vizita in orasul Sulina cu o alta gafa. Udrea i-a promis primarului Dimitriu ca va initia un act normativ pentru expropierea cladirilor de patrimoniu cultural din oras. Ministrul ignora faptul ca cele 47 de cladiri inscrise in patrimoniul national datorita valorii lor istorice au apartinut, pana de curand, Primariei Sulina. Primarul Dimitriu a fost obligat de instantele de judecata sa retrocedeze o parte din aceste imobile fostilor proprietari, iar cateva cladiri istorice din centrul orasului au ajuns in proprietatea unor prieteni ai primarului. In instantele de judecata din Tulcea sunt pe rol mai multe dosare de revendicare a proprietatilor din Sulina. Cei care au redobandit proprietatile se judeca cu primarul pentru ca a vandut altor persoane terenul de sub imobile recuperate. Din cauza incurcaturilor create de primar, imobilele de patrimoniu din Sulina au ramas in paragina si sunt in pericol sa se darame.

Ambarcatiuni de agrement
Elena Udrea si-a continuat vizita dobrogeana pe litoral, unde a s-a plimbat, de asemenea, desculta pe nisip. Ministrul a anuntat ca, incepand din aceasta vara, turistii vor putea sa se plimbe cu ambarcatiuni de agrement intre Mamaia si Delta Dunarii, dupa construirea unui ponton in respectiva statiune si achizitionarea de pasagere, investitie finantata cu un milion de euro din bugetul central. "Se va construi un ponton pentru ambarcatiuni de agrement care, incepand din aceasta vara, sa faca pentru turistii din Mamaia legatura cu Delta Dunarii. Este o investitie pe care Ministerul Turismului o finanteaza pentru Primaria Constanta si, tot impreuna, dupa aceea, vom achizitiona niste ambarcatiuni usoare cu care sa facem acest traseu", a afirmat Elena Udrea.

 

Ea a mentionat ca un alt proiect este avut "in vizor" in acest moment, si anume reabilitarea vechiului ponton din dreptul Cazinoului din statiunea Mamaia, care trebuie "redat turistilor asa cum era el in anii de dinainte". Referitor la noul ponton ce va fi construit in Mamaia, cu fonduri de la Ministerul Turismului, primarul Constantei, Radu Mazare, a dclarat, zilele trecute, ca "marina va fi gata, din pacate, dupa terminarea sezonului estival". "Viitorul sezon estival ne va prinde cu pasarela functionala si cu ambarcatiunile de agrement", a adaugat el. Singura certitudine anuntata de Elena Udrea a fost asigurarea serviciului de salvamar.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă