18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVitezomanii de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, urmăriţi din elicopter

Vitezomanii de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, urmăriţi din elicopter

Acţiunea a început de la primele ore ale dimineţii. Până la prânz erau deja date peste 80 de sancţiuni, pentru depăşirea vitezei legale, pentru pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducatorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Alte nereguli depistate au vizat depăşirea tonajului pe osie, defecţiuni tehnice sau refuzul de cântărire. Valoarea amenzilor este de 137.000 de lei.

Defecţiuni tehnice
Cu sprijinul elicopterului Ministerului de Interne au fost survolate zonele din albia râului Argeş din care se extrag agregate minerale, fiind depistate mai multe camioane încărcate care staţionau pe marginea dreaptă a drumului de acces către autostradă, echipajele de la sol au fost îndrumate către aceste zone, camioanele respective fiind dirijate către punctul de control, unde au fost verificate şi cântărite.
În urma controalelor efectuate au fost retrase cinci certificate de înmatriculare, patru pentru defecţiuni de ordin tehnic şi unul pentru expirarea inspecţiei tehnice periodice.
Poliţiştii au prins şi un bărbat care folosea un dispozitiv de manipulare al tahografului. Acesta a primit o amendă de 8.000 de lei.

A fost înregistrat de radar, de trei ori

Un alt bărbat a fost depistat de trei ori de aparatul radar în timp ce se deplasa cu vitezele de 158 kilometri la oră, 159 kilometri la oră şi 154 kilometri la oră, nu folosea luminile de întâlnire şi avea inspecţia tehnică expirată.
Amenda primită de acesta depăşeşte 1.200 de lei. I-au fost date 11 puncte de penalizare şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.
De asemenea, lucrătorii specializaţi în cântărirea autovehiculelor de transport mărfuri au aplicat trei sancţiuni în valoare de 75.000 lei.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă