11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialViolenţe în sudul Kîrgîzstanului, soldate cu 12 morţi şi peste 100 de...

Violenţe în sudul Kîrgîzstanului, soldate cu 12 morţi şi peste 100 de răniţi

Douăsprezece persoane au murit şi alte 100 au fost rănite în confruntările violente din cursul nopţii de joi spre vineri de la Oş şi din mai multe districte învecinate, a anunţat vineri dimineaţa un purtător de cuvânt al Ministerului kîrgîz al Sănătăţii, potrivit Mediafax.

” În regiunea Oş, numărul morţilor în urma violenţelor se ridică acum la 12 persoane “, a declarat purtătorul de cuvânt sub acoperirea anonimatului.

Cel puţin 126 de persoane primesc îngrijiri la spital pentru răni suferite în timpul confruntărilor, care au început joi seara la Oş, a adăugat el.

Guvernul provizoriu din Kîrgîzstan, care a preluat puterea după revolta populară din aprilie, a decretat, începând de vineri, stare de urgenţă şi restricţii de circulaţie la Oş, bastionul preşedintelui înlăturat de la putere, Kurmanbek Bakiev, şi în districtele vecine Karasu, Aravan şi Uzgen.

Confruntările şi schimburile de focuri între grupuri de tineri s-au produs în noaptea de joi spre vineri. Potrivit martorilor, acestea au izbucnit din cauza unei dispute în kîrgîzi şi uzbeci.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă